2024. május 3. - Tímea, Irma

Világsztárok Veszprémben

Az idén is több világsztár lép fel a Veszprémi Ünnepi Játékokon júliusban: koncertet ad a Grammy- és Oscar-díjas Herbie Hancock, Rochard Bona, a világhírű gitáros és a nyolcszoros Grammy-díjas Take6 amerikai vokalista együttes - közölte Mészáros Zoltán, a
2008. március 5. szerda 16:38 - Hírextra
Az ötödik alkalommal megrendezett fesztivál első napja, július 23. a komolyzene, Beethoven és Mozart jegyében telik majd: Kocsis Zoltán vezényli a Nemzeti Filharmonikus Zenekart, zongorázik Ránki Dezső és felesége, a szintén zongoraművész Klukon Edit, valamint 10 éves fiúk, Ránki Fülöp. A Ránki család egy Mozart-versenyművet ad elő, amelyet három zongorára írt a zeneszerző - tette hozzá az igazgató.

Július 24-én lép fel zenekarával a világsztár Herbie Hancock, aki a már meglévő 13 Grammy-díja mellé egy hónappal ezelőtt még kapott kettőt az év legjobb lemezéért és az év kortárs dzsesszlemezéért. A 68 éves amerikai muzsikust a világ három legjobb dzsesszzongoristája között tartják számon - jegyezte meg Mészáros Zoltán.

Július 25. az opera napja lesz: fellép Ramon Vargas mexikói származású tenor, aki 2005-ben az Év tenorja volt. Vendége lesz Miklósa Erika, az ugyancsak világhírű magyar szoprán énekes - mondta az igazgató, hozzátéve, hogy a Magyar Állami Operaház Zenekarát Medveczky Ádám vezényli.

Július 26-án az amerikai Take6 elnevezésű együttes lép fel, akiket a vokális énekműfaj legnagyobbjai között tartanak számon a világon, s akik eddig nyolc Grammy-díjat gyűjtöttek be. A világsztár amerikai szólistákkal szinte kivétel nélkül csak ez a hat férfi vokalista énekelhet - jegyezte meg az igazgató.

A fesztivál utolsó napján, július 27-én világzenei koncertre várják a közönséget. Fellép a világhírű gitáros, Richard Bona, továbbá két kongói zenész-énekes, valamint a karibi szigetekről származó Gerard Toto gitáros is muzsikál majd más zenészekkel együtt.

Mészáros Zoltán elmondta, hogy a négynapos fesztivál helyszíne változatlan: a veszprémi vár barokk főterén, a püspöki palota előtt felállított szabadtéri színpadon lépnek fel a világhírű muzsikusok, énekesek, s a nézőtéren mintegy 2.200-an foglalhatnak majd helyet. A jegyárak 5-15 ezer forint között lesznek - tette hozzá.

Az igazgató szerint a Veszprémi Ünnepi Játékok költségvetését 110 millió forintra tervezték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását