2024. április 29. - Péter

MSZP-Fidesz adok-kapok a népszavazásról

Az MSZP szerint a Fidesz pénzszerzésre is fel szeretné használni a népszavazást - mondta Mesterházy Attila, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Cser-Palkovics András szerint a Fideszben hagyomány, hogy a párt
2008. március 5. szerda 16:34 - Hírextra
Mesterházy Attila elmondta: több MSZP-s szimpatizáns kapott csekkel együtt olyan levelet, amiben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke arra kéri a választókat, hogy támogassák pénzadománnyal is az igenek győzelmét. A kormánypárti politikus tudni szeretné, milyen adatbázis alapján küldte a leveleket a Fidesz.

A népszavazási kampány végén arra kérni az embereket, hogy pénzzel is támogassák a már lefutott kampányt, ízléstelen és nem megfelelő eljárás egy demokráciában - vélekedett Mesterházy Attila.
Miközben Orbán Viktor egyik oldalról azt mondja, hogy túl sok a 300 forintos vizitdíj, eközben annak akár többszörösét is szívesen látná a Fidesz pártkasszájában - fogalmazott a politikus, aki népszavazási díjnak nevezve ezt a pénzadományt.

A frakcióvezető-helyettes úgy vélte, most már túl sok mindent nem lehet hozzátenni ehhez a kampányhoz, "a költségeket nagy részben már ki kellett, hogy fizessék". Mesterházy Attila szerint a Fidesz elnöke nem is a népszavazáshoz kéri az emberek pénzét, hanem a párt későbbi akcióihoz.
Hozzátette: arra szólítják fel a Fideszt, hogy ne akarja ártó politikáját megfizettetni az emberekkel.
A politikus elmondta, tudni szeretnék, milyen adatbázis alapján küldték a leveleket, mivel számos olyan állampolgár is kapott, aki egészen biztosan nem Fidesz-szimpatizáns.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményében úgy fogalmazott: "a Fideszben hagyomány, hogy a párt tagjai és szimpatizánsai munkájukon túl lehetőségeikhez mérten anyagilag is támogatják a Fidesz kampányait".

Azon nem csodálkozunk persze, hogy az MSZP-ben ezt nem értik, hiszen a kormány az emberek megkérdezése nélkül, a tőlük elvett adóforintokból folytat milliárdokba kerülő kampányt az emberek ellen - írta az ellenzéki politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 5. 18:48
Orbán csekket küld és arra kéri a szavazókat, hogy támogassák pénzadománnyal is az igenek győzelmét!
Nocsak, nocsak. Elfogyott a lóvé?
Mindannyiunk zsebéből a Fidesz már kivett 5 milliárdot. Most pedig a "vizitdíjjal, tandíjjal, kórházi napidíjjal megnyomorított szegény magyar emberektől" pénzért kuncsorgunk?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását