2024. május 3. - Tímea, Irma

Metálbanda zúz

Az idei Sziget vitathatatlanul legnagyobb sztárfellépője a több mint tíz év után végre újra összeállt Faith No More. A kaliforniai metálbanda az utolsó napon, vasárnap lép fel a Nagyszínpadon.
2009. augusztus 15. szombat 15:32 - HírExtra
Még egy évvel ezelőtt is legfeljebb a legfanatikusabb rajongók vágyálmaiban jelenhetett meg az élő koncertet adó Faith No More képe. Ehhez képest a banda nemcsak, hogy újra együtt zenél, de visszatér a Szigetre is, ahol a feloszlása előtti évben, 1997-ben már egyszer láthatta a közönség.

A rajongók álma tehát valósággá vált, pedig a Faith No More ikonikus alakja, Mike Patton még egy tavalyi tévéinterjúban is arról beszélt, nagyon kétli azt, hogy még egyszer együtt állnak majd a színpadon. Később aztán finomított a kijelentésein és hozzátette, nem zárja ki a közös munkát. Az együttes egyik alapítója, a basszusgitáros Billy Gould viszont még ekkor is azt mondta, hogy az egykori tagok között szóba sem került az újbóli közös munka.

Az ő szavára pedig oda kellett figyelni, hiszen ő már 1981-ben ott bábáskodott az akkor még Faith No Man névre hallgató együttes bölcsőjénél, amikor az egyike volt a szép reményeket tápláló, de teljesen ismeretlen San Franciscó-i zenekaroknak.

A pletyka viszont csak nem akart elülni, s a több mint egy évtizedes hasztalan várakozásba belefáradt rajongók szívébe akkor költözött vissza a remény, amikor hivatalosan is bejelentették, hogy a csapat fellép az angliai Doningtonban rendezett fesztiválon. Aztán sorban láttak napvilágot az újabb és újabb koncerthelyszínek, így szépen lassan a legszkeptikusabbak is elhitték: Mike Patton visszatért és újra együtt van a banda.

Az újjáalakult Faith No More végül júniusban, Londonban kezdte meg a Second Coming Tour, illetve időnként Reunion Tour névre hallgató koncertsorozatot, amellyel párhuzamosan The Very Best Definitive Ultimate Greatest Hits Collection címmel megjelent egy, a régi nagy számokat tartalmazó válogatásalbumuk is.

A szigetes fellépés valószínűleg telt házat jelent majd, ahol nemcsak magyar, de szép számú külföldi fanatikus is ott ugrál majd a Nagyszínpad előtt a régi nagy legendás számokra, mint például az Epic, a Ricochet, a Falling to Pieces, a From out of Nowhere vagy az első, még 1985-ben megjelent album címadó dala, a We Care a Lot.

Végül még egy jó hír: ha már így összejöttek, azt is megpendítették, hogy talán újra belevágnak egy stúdióalbumba. Az eddigi utolsó, az Album of the Year 1997-ben látott napvilágot. A stúdióalbumokat pedig általában koncertek szokták követni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását