2024. május 2. - Zsigmond

Orbán szerint tehetetlen kormánya van az országnak

Orbán Viktor szerint azért megosztott az ország, mert tehetetlen kormánya van, amely képtelen sikerre vinni Magyarország ügyét, képtelen a magyar nemzetet, a magyar embereket a közös európai siker részévé tenni; a Fidesz elnöke erről kedd este beszélt Kap
2008. március 5. szerda 07:21 - Hírextra

"Ha lesznek közös sikereink, akkor alábbhagynak majd a viták" - hangoztatta Orbán Viktor a pártja által kezdeményezett népszavazáson való részvétel, s az igen szavazatok mellett érvelő nagygyűlésen.

Hozzátette: a siker a valódi orvosság egy ország megosztottságára. A kudarcok mindig szembefordítják, a sikerek viszont összekovácsolják az embereket.

Orbán Viktor annak a meggyőződésének adott hangot, hogy amennyiben a március 9-i népszavazás eredményeként megszűnik a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj, akkor "ez lehet a megújulás felé vezető hosszabb úton az első és nagy közös siker".

A politikus szavait a több mint ezer fős hallgatóság hosszas vastapssal fogadta.
A Fidesz elnöke a vizitdíj és a kórházi napidíjjal kapcsolatban emlékeztetett: a napokban azt mondta, ez valójában "kettős adóztatás, egy rejtett adó". Ez számára "nyilvánvaló", hiszen egyszer már az egészségügyi alapellátásért befizettük a járulékot - tette hozzá, majd példát is említett, miszerint egy átlagjövedelmű magyar dolgozó és az őt foglalkoztató egy évben 267 ezer forint járulékot fizet.
"Ezek után azt mondani, hogy ingyen van Magyarországon az egészségügyi ellátás, az vagy a tények szándékos semmibevétele, vagy egyszerűen megtévesztés" - jelentette ki Orbán Viktor, hozzátéve: "igenis fizetünk", Európában a második legmagasabb járulékot, ezért aki a járulékon felül az alapellátásért vizitdíjat vagy napidíjat fizettet, "az valójában kétszer fizettet bennünket".

A Fidesz elnöke azt is érvként hozta fel a vizitdíj és a kórházi napidíj ellenében, hogy Magyarországon az orvos és a beteg között nem "üzleti jellegű", hanem "bizalmi kapcsolat" van.

"Ha kivesszük a magyar egészségügyi rendszerből a bizalmi tőkét (...), a magyar egészségügy pillanatok alatt összeroppan" - mondta Orbán Viktor, hozzátéve: "ez a bizalmi tőke olyan erős ma a magyar egészségügyben, hogy pénztőkével kiváltani szinte lehetetlen".

A tandíjról szólva azzal a kérdéssel fordult az idősekhez: "segítsenek abban, hogy létrehozhassunk egy nemzedékek közötti történelmi szövetséget, jöjjön létre egy összefogás a fiatalok és az idősek között". A tanulni akarók támogassák az időseket abban, hogy a számukra leginkább fontos vizitdíjat és kórházi napidíjat eltöröljék, viszonzásul az idősek pedig segítsék a fiatalokat abban, hogy "megszabadulhassanak a tanulás korlátját jelentő tandíjtól" - ajánlotta a Fidesz elnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását