2024. április 29. - Péter

Folyamatosan apad a Körös

Folytatódott az apadás a Körösökön, már csak Szarvasnál van másodfokú árvízvédelmi készültség a Hármas-Körösön - közölte a Körös-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
2010. december 19. vasárnap 12:44 - HírExtra
A tájékoztatás szerint az igazgatóság 340 kilométer hosszúságú védvonalaiból 22 kilométeren, a Hármas-Körösön Szarvasnál van érvényben másodfokú riasztás, míg a folyó felső szakaszán a legalacsonyabb a riasztás szintje, hasonlóan a Sebes-Körössel, a Berettyóval és a Hortobágy-Berettyóval. A Hármas-Körös mindazonáltal Szarvasnál is apad, hiszen egy nap alatt majdnem 15 centiméterrel csökkent a vízoszlop magassága.

A jégképződés a folyókon folyamatos, a Berettyó alsó szakaszán pedig már beállt a jég.
A belvízzel elöntött területek nagysága egy nap alatt nem változott, továbbra is meghaladja az 568 négyzetkilométert.

Az igazgatóság tíz belvízvédelmi szakaszán a készültség vasárnap még mindig négy területen a legmagasabb, öt szakaszon másodfok, míg egyben elsőfok mellett védekeznek.

A vízügyi szervezet 24 üzemelő szivattyútelepéből 20 folyamatosan működött. A berendezések egy nap alatt ötmillió köbméter vizet emeltek át a főbefogadó folyókba és csatornákba. December eleje óta pedig az átszivattyúzott víz mennyisége meghaladja a 123 millió köbmétert.

Az önkormányzatok közül már csak 11 településen, közöttük Szarvason, Szeghalomban és Telekgerendáson tartanak fenn másodfokú belterületi belvízvédelmi készültséget. További 14 helyen elsőfokú a riasztás.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő 24 órában a Körösök vízrendszerében csapadék nem várható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását