2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nagy baj lenne a vizitdíj és a napidíj megszűnése

Nagy baj lenne az egészségügy számára, ha a népszavazás következményeként megszűnne a vizitdíj és a napidíj - jelentette ki az egészségügyi miniszter kedden Székesfehérváron.
2008. március 5. szerda 07:17 - Hírextra

A vizitdíjból származó bevételek éves szinten húszmilliárd forintot jelentenek, abból származik a háziorvosok bevételének egynegyede, s bevezetése hozzájárult a kis falvakban a háziorvosi praxis működőképességéhez - mondta el sajtótájékoztatón Horváth Ágnes.

Hozzátette: azáltal, hogy csökkent az indokolatlan orvos-beteg találkozások száma, kevesebb lett a szükségtelen gyógyszerfelírás, és nem tartják indokolatlanul kórházban a betegeket, az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál 40 milliárd forint megtakarítás keletkezett.

Ebből a pénzből javították a kórházi étkezés minőségét, fejlesztették a járóbeteg-ellátást, az egynapos sebészetet - amelynek keretében negyven szolgáltató kezdheti meg a munkát az év végéig -, s több pénz jutott a krónikus ellátás javítására.

Továbbá beépítették a gyermekkórházak finanszírozásába a vizitdíjat, s annak összegével megemelkedett a házi gyermekorvosok bevétele is.

"Éppen ezért nagyon nagy baj lenne az egészségügy számára, ha megszűnne a vizitdíj és a kórházi napidíj. Bízom benne, hogy március 9-én minél többen mennek el szavazni és voksolnak nemmel" - hangsúlyozta a politikus.

A sajtótájékoztatót követően Horváth Ágnes szakpolitikai fórumot tartott.

A miniszter székesfehérvári látogatását megelőzően a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházat kereste fel, ahol megtekintette a sürgősségi betegellátó osztályt. Az intézmény előtt mintegy kéttucatnyi tüntető fogadta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását