2024. április 25. - Márk

Fővárosi panama?

Öt év alatt csaknem hárommilliárd forintot fizethet ki a BKV tanácsadásra egy cégnek az Index információi szerint. A közlekedési vállalat vezérigazgató-helyettese azt közölte: jelenleg vizsgálják a portál értesüléseit.
2008. február 27. szerda 10:52 - Hírextra
Az Index a birtokába jutott szerződésekre és tenderkiírásokra hivatkozva szerdán azt írja, hogy a tanácsadó cég a BKV nagyobb projektjeinek (4-es metró, elektronikus jegykezelés) lebonyolításában segédkezik, de volt hónap, hogy kilencmillió forintot kapott "jegyzőkönyv-vezetéséért".

Az értesülés szerint a BKV eddig majdnem százmillió forintot fizetett ki a cégnek a metróprojektjében nyújtott tanácsadásért.

A 4-es metró beruházással összefüggő szakértői támogatásról kötött szerződés alapján a BKV 375 millió forintot fizet a cégnek évente, inflációkövetéssel 2012. decemberéig.

Az Index arra hívja fel a figyelmet, hogy a 4-es metrónak már van projektvezetési tanácsadója: az arra kiírt tendert egy másik cég nyerte el még 2006-ban hatmilliárd forintért.

A távirati iroda megkereste a BKV vezérigazgató-helyettesét. Regőczi Miklós azt közölte: a BKV közpénzekből gazdálkodik, és minden szerződése nyilvános.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását