2024. május 17. - Paszkál

Sorra alakulnak a szövetkezetek

Sorra alakulnak Pest megyében olyan szociális szövetkezetek, amelyek a megyében számon tartott 10 ezer tartósan munka nélkül élő helyzetén kívánnak javítani - közölte a Budapest Környéki Népfőiskolai Szövetség ügyvezetője hétfőn az MTI-vel.
2008. március 3. hétfő 16:34 - Hírextra

Nagy Júlia elmondta, hogy a kormány 2006-ban hozott rendeletet a szociális háló sűrítése érdekében szervezetek életre hívására. Ennek elősegítésére az idén 960 millió forintot különítettek el. Pályázati úton lehet hozzájutni ehhez a pénzhez, az induláshoz 500 ezer, a működés feltételeinek biztosításához 20 millió forint nyerhető el - tette hozzá.

Azokban a térségekben alakultak már ilyen szövetkezetek, ahol sok többszörösen hátrányos helyzetű család él. Így Nagykátán egy kereskedelmi és szociális szövetkezet alakult, melynek tagjai saját műhelyt rendeznek be, ahol a motorosok részére gyártanak alkatrészt, felszerelést, s ezek forgalmazását is magukra vállalják.

Pomázon gyógyászati segédeszközök szervizelésére - elsősorban kerekesszékek javítására - rendezkednek be, s e művelethez a tb-hozzájárulást is megpróbáljak elnyerni. Kiskunlacházán egy háziipari szociális szövetkezet alakult, ahol háziipari cikkek gyártására szakosodnak.

A cél mindenütt az, hogy az árbevétel 40 százalékát közösségi alapba helyezzék, amit a tagok segélyezésére és továbbképzésük fedezésére fordítanak - híva fel rá a figyelmet Nagy Júlia.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását