2024. május 4. - Mónika, Flórián

ENSZ diákkonferencia

Az országban egyedülálló módon, már negyedszer rendezik meg március 6-a és 8-a között a budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumban a fiataloknak szóló nemzetközi ENSZ-modell konferenciát - közölte Bognár Anikó, az iskola igazgatóhelyettese az MTI-vel.
2008. március 2. vasárnap 10:15 - Hírextra

A háromnapos rendezvény alatt a tanulók betekintést nyernek a világ nagy problémáiba, a diplomáciai életbe, különböző kultúrákkal ismerkednek meg, fejlesztik a vitakészségüket.

A nemzetközi diákszervezet (a MUN, amely egyidős az igazi ENSZ-szel) alapján a magyar KarMUN-on (Karinthy Model United Nations) - csakúgy, mint a New York-i szervezetben - különböző tanácsokban folyik a munka.

A diákok más-más csoportja foglalkozik az emberi jogok, a környezetvédelem, a lefegyverzés, a gazdasági-szociális területet érintő problémákkal, és az eredetihez hűen a KarMUN Biztonsági Tanácsában is összeülnek az érintett országok képviselői.

A karinthys és az ország különböző pontjairól érkező magyar diákokon kívül például amerikai, ausztrál, indiai, belorusz, kanadai, ciprusi, grúz, angol, vietnami, holland, német, lengyel, szlovák és szerb nemzetiségű, 14-19 éves fiatalok fognak az idén például India, Kongó vagy épp az USA küldöttjének a bőrébe bújni, és ötleteiket, elképzeléseiket a választott országuk érdekeit szem előtt tartva adják majd elő.

Az ünnepélyes megnyitót március 6-án a Parlament Felsőházi termében tartják, ahol Mandur László, az Országgyűlés alelnöke köszönti a résztvevőket. Idén az Amerikai Nagykövetség osztályvezetője, az Amnesty International magyarországi képviselője és Magyarország volt ENSZ nagykövete is részt vesz a megnyitón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását