2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kétezer fa kidőlt

Nem végleges adatok szerint több mint kétezer fát döntött ki a hétvégi vihar a Pilisi Parkerdő Zrt. területén; a kármentesítést a balesetveszélyes területeken kezdik el - áll a társaság az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
2008. március 3. hétfő 15:10 - Hírextra

A 120-140 kilométeres szél a felázott talajból gyökerestől tépte ki a fákat; az erős szélnek az egészséges fák sem tudtak ellenállni, sok a derékba törött, koronatörött faegyed az erdőterületen - áll a közleményben.

A legnagyobb kár Budaörs térségében keletkezett, ahol öt hektárnyi területen döntött ki fákat a vihar a kopár hegyoldalakon, de jelentős a kár Pilisszentlélek térségében is, ahol két hektárnyi erdő semmisült meg.

Budapesten több helyszínen károsodott kisebb területen az erdő; a II. kerületi Szép Juhászné erdei pihenőhely környékén már vasárnap dolgoztak az erdészet szakemberei a balesetveszély elhárításán.

A társaság közleménye szerint az anyagi kár jelentős, több millió forint nagyságrendű. A sérült faanyag jelentős része ipari felhasználásra alkalmatlan, legfeljebb tűzifának jó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását