2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kamionkáosz

Több száz kamion várakozik Zala megyében az M7-es autópálya mellett, ugyanis a parkolóhelyek már megteltek a szlovéniai hóhelyzet kapcsán elrendelt forgalomkorlátozások miatt - közölte csütörtökön honlapján a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
2014. január 30. csütörtök 16:07 - HírExtra
A szlovén határ felé vezető oldalon Zalakomárnál mintegy ötven, az INA benzinkút parkolójában húsz, a sormási pihenőhelynél szintén húsz kamion várakozik, ezek a parkolóhelyek már megteltek. Az M7-es autópályán a határ irányába kora délután még nagyjából száz kamion várakozik a leállósávon, a járműveket a rendőrség irányítja a kijelölt várakozóhelyekre.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében már Vas megyében és Somogyban is igyekeznek kiterelni a teherjárműveket a főbb utakról. Az autóbusz-közlekedésben és a személygépkocsik forgalmában nincs fennakadás.

A kényszerű várakozások azért alakultak ki, mert a havazás matt Szlovéniában csütörtök délelőtt lezárták a kamionforgalom elől a határátkelőket. Magyarországon Rédicsnél és Tornyiszentmiklósnál délelőtt óta nem engedik tovább a teherforgalmat.

A zalai katasztrófavédelem arra is figyelmeztet, hogy dél óta a megye északi felén ismét gyengén havazik, az utak sokfelé hókásásak, sónedvesek. A déli területekre ugyanakkor elsőfokú, citrom riasztást adtak ki a várható kis mennyiségű ónos eső miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását