2024. április 20. - Tivadar

A legendás zenekar a gyerekekért játszik

A koncertjeiről legendás, szakmai díjakkal többször kitüntetett, Budapesten is megfordult angol Muse zenekar a londoni Royal Albert Hallban ad jótékonysági koncertet áprilisban az ottani gyermekrákszövetség javára. A punk, a kemény rock, a funky és Rahman
2008. március 3. hétfő 14:11 - Hírextra

Énekesüket, Matthew Bellamyt az évtized legjobb gitárosának tartják szakmai körökben, hangját pedig a Queen együttes legendás énekeséhez, Freddie Mercuryhoz hasonlítják.

Virtuóz gitártudását a Total Guitar nevű zenei szaklap egy tavalyi számában Jimi Hendrixéhez hasonlítja. Bellamy ugyanis - aki az egyik női magazin szerint a legszexisebb, legszuggesztívebb rockzenei férfiénekes ma - szeret kézzel készített, eredeti Manson gitáron játszani.

Bellamy nagyon szereti a klasszikus zenét - nem véletlenül egyik kedvence Rahmanyinov - nem átallja a kemény rockot szimfonikus zenei elemekkel keverni. A jótékonyság sem áll távol tőlük: egész koncertsorozat bevételét áldozzák tavasszal a Teenage Cancer Trust - a tizenévesek rákbetegsége ellen küzdő szervezet - javára. Ennek a turnénak egyik állomásaként lépnek fel április 12-én a Royal Albert Hallban.

Tavalyi budapesti koncertjük nem volt nagy siker, ami főleg annak tudható be, mert nem eléggé ismert még az együttes Magyarországon.

A zenekar tagjai az elmúlt években többször vehettek át díjat egyebek között a Brit Awards, a Kerrang Awards és a UK Festival Awards díjkiosztóin.

Legendás tavalyi, a Wembley Stadionban tartott koncertjükön 75 ezer ember jelent meg. Produkciójukért megkapták a Music Television legjobb élő teljesítményért járó díját.
Az emlékezetes előadást felidéző CD és DVD hamarosan kapható lesz a boltokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását