2024. május 6. - Ivett, Frida

Bajnai egymilliót kér Orbántól

Egymilliós nem vagyoni kártérítést kér Bajnai Gordon Orbán Viktortól az uniós pénzek szétosztásával kapcsolatos kijelentései miatt a Fővárosi Bíróságon hétfőn megkezdődött polgári perben. A kifogásolt kijelentések közzétételekor Bajnai Gordon a Fidesz eln
2008. március 3. hétfő 14:11 - Hírextra

Orbán Viktor akkor többek között arra utalt: az új baloldal elfoglalta a szocialista pártot, s az "új baloldal" emblematikus figuráinak a miniszterelnököt, az uniós pénzek szétosztásáért felelős minisztert és a "Zuschlag Jánosokat" nevezte. Továbbá hozzátette azt is: az állami, uniós pénzeket "maffiamódszerekkel" osztják szét, tüntetik el.

A felperes jogi képviselője azzal érvelt, a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjedhet addig, hogy ügyfelét megpróbálják befeketíteni, valótlan tényállításokkal úgy beállítani, hogy bűncselekmények elkövetésének részese lenne.

Az alperes jogi képviselője ugyanakkor azzal érvelt: felperes tévedett, amikor úgy vélte, Orbán Viktor tényállításokat tett, holott az alperes csupán közszereplőként fogalmazta meg politikai véleményét azzal az uniószerte közismert jelenséggel kapcsolatban, hogy problémák vannak az EU-s pénzek szétosztása körül.

De Bajnai Gordonnal közvetlenül összefüggő tényállítást nem tett Orbán Viktor, nem állította, hogy ő ellopott volna bármiféle pénzt - mondta.

"Rossz, aki rosszra gondol. Sajnálatos, hogy felperes úgy gondolta, ezt az inget magára kell vennie", holott ezt csupán a személyes, szubjektív érzékenysége okozhatta - vélekedett Orbán Viktor jogi képviselője, aki ugyanakkor hozzátette azt is: több alkotmánybírósági határozat kimondta, hogy a közszereplőknek, a közhatalom gyakorlóinak tűrniük kell az éles kritikát.

Mindezek miatt az alperes a kereset elutasítását kérte.

A Fővárosi Bíróság várhatóan a következő április tárgyaláson dönt a Bajnai kontra Orbán uniós pénzekkel kapcsolatos személyiségi jogi perben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. március 4. 17:20
Elképzelhető, hogy ügyvédje ezúttal is kimossa Orbánt a hazugságból, én azonban Bajnai Gordonnak drukkolok.

saxo
2008. március 3. 14:33
Nem loptál még eleget, Bajnai?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását