2024. április 30. - Katalin, Kitti

„(John) Emese, most már indul a buszod...”

Ütősen kezdődött Fiala János ma reggeli műsora. Egy hallgató reklamálni merészelt a Pont FM játékán nyert ajándékának csúszása miatt. Ez hiba volt, Fiala kiakadt és nagyon beoltotta a „szerencsés” nyertes. Emellett rockzene, Sólyom, Fidesz, fő
2008. február 29. péntek 16:30 - Constantinovits Milán
Nem indult olajozottan a nap a Pont FM stúdiójában. Fiala János a tegnapi Sólyom-frakcióvezetők találkozó hatása alatt állt. Egész pontosan a műsorvezetőt frusztrálta, hogy a köztársasági elnök a haza bölcseinek akarja beállítani jelöltjeit, továbbá, hogy a frakcióvezetők miért öltöznek fel olyan ízlésficamosan. Ez utóbbi a hallgatókat is kiborította: Lendvai Ildikó nadrág-kosztümje mindent vitt, de Navracsics inge szintén tarolt. Fiala azon is rugózott egy sort, hogy miért néznek mindig jobbra-balra a politikusok, és nem pedig a kedves nézők szemébe.

Úttalan utakon

A kis pöfögés után komolyabbá vált a hangvétel, érkezett Országbíró Zoltán, a közigazgatási civil fõkoordinátor. Őt többek közt arról is faggatta Fiala, hogy miért kezdeményezték az értelmetlen sebességkorlátozási szabályok enyhítését. Országbíró válaszul kifejtette, hogy egy hónap alatt 900-an vesztették el a jogosítványukat, feltehetően nem mind jogosan. Kipróbálták, és Budapesten egy 22 km-es szakaszon nem lehet végigmenni a korlátozások maximális betartásával. De ez jellemző több vidéki nagyvárosunkra is, aminek az az eredménye, hogy a gépkocsival közlekedő vállalkozók egzisztenciálisan ellehetetlenülnek.

A műsor haladt tovább az autópályán, Pálfay Antal jelentkezett a vonal túlvégén, aki az Állami Autópályakezelő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese. Ő a kamionforgalom által okozott forgalmi túlterheltségről mesélt, és az elektronikus díjszabás bevezetését is megemlítette. Ez forgalomarányos fizetést ír majd elő, de még nincs beveztve. További újítás, hogy a kamionoknak Tatabánya és a főváros között ezentúl tilos előzniük: így talán a szabálytalan manőverekből eredő balesetek száma csökkenhet. Hátulütője az intézkedésnek, hogy amennyiben lépésben haladnak a teherjárművek egymás mögött, lassulhat a forgalom.

A vizitdíj elbliccelői

Nyolc óra után Kőrösi Lászlót, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főosztályvezetőjét szólaltatta meg Fiala. Ő először a saját szerepköréről beszélt, mint elmondta, pozíciójában tilos politizálni, és ők 2000 óta minden kormányt teljes erőbedobással kiszolgáltak. Ezt kis utazás követte a vizitdíj hullámain: Fialával egyetértett a szakember abban, hogy a vizitdíj beszedése nem lelkiismereti kérdés, erkölcsi mérlegelésre a törvény egyszerűen nem ad lehetőséget. Ha nem fizetnénk 300 Ft-ot, nem lenne olcsóbb a recept sem. Azok az orvosok, akik nem szednek vizitdíjat, pénzügyi szankciókkal kell, szembenézzenek. További dilemma, hogy a betegek, akik nem fizetik meg az illetéket, lehetnek bűnsegédek, tudatlanok avagy tehetetlenek (ha a doki nem engedi nekik a fizetést), nem egyértelmű a megítélésük.

John Emese elsunnyogott

Hasonlóan húzós témával folytatódott a műsor: Kosztolányi Dénes beszélt a Fővárosi Közgyűlés arénájáról. Tegnap Demszkyt a költségvetés vitájakor keményen megzsarolták a szocialisták, ráadásul a két alpolgármester is kivonult az ülésteremből. „Elment a Horváth Csaba, és a Hagyó úr is. Ez azért skandalum, mert a főpolgármester-helyetteseknek tisztségükből fakadó kötelességük ott lenni a közgyűlésen. Kíváncsiak vagyunk, ez milyen következményekkel jár.” Kosztolányi rávilágított arra, hogy az ellenzék és a kormányoldal közötti egy szavazatnyi különbség sok konfliktus forrása: az MSZP és az SZDSZ fél indítványokat előterjeszteni, mert még a végén leszavazzák őket. A tegnapi eset kapcsán elmondta, hogy John Emese tíz perc gondolkodási időt kért frakciójának, és ezt kihasználva „elsunnyogtak”.

Összehányják...

A Fővárosi Közgyűlésből a Kultiplex körüli botrányos helyzetre váltott Fiala. Mint ismert, a közkedvelt alternatív szórakozóhelyet az önkormányzat a zöld területek arányának fenntartása miatt le kívánja bontani, és tegnapig kaptak haladékot a teljes kiürítésre a bérlők. A kultisok azonban polgári engedetlenségi akció keretében meg kívánják védeni bázisukat. Erről mind az önkormányzatot megátkozó, egyébként magát katolikusnak valló Bakácsnak, mind a hallgatóknak megvolt a sommás véleményük.

A hírextra.hu megkérdezett egy ottani lakost is, aki a Kulti tőszomszédságában él. Ő elég borúlátó tapasztalatokat fogalmazott meg: „Naponta olyan társaság jár oda, aki egyszerűen nem tudja hol a határ, és ellenük a normálisabbak se tesznek semmit... Nyaranta tényleg azt kell éjjel hallgatni ahogy hangosan hánynak a téren, amikor végre a koncert véget ér. Arról nem is beszélve, h a földszinti lakások ablakpárkányára teszik az emberek a piásüvegeket, szóval reggelre az egész környék olyan mint egy kupleráj. Nem a Kultin belüli dolgokkal van probléma, hanem azzal ami mindezt kíséri. Egy ilyen jellegű szórakozásra nem alkalmas a belváros. Amúgy pedig amíg nem nyílt meg a Kulti, a játszótér mellette felújított, gondozott, rendes, bekerített hely volt.. És nem a kisgyerekek szakították le a hintákat!

Arabok a vízben

A műsor végén Horváth Viktor pólóedzőé lett a szó, aki Algéria vízilabda-válogatottját dirigálta. Remek eredményeket ért el csapatával: az arab országok bajnokságában rendre a harmadik-negyedik helyet csípték meg. Sikerei miatt a kuvaiti szövetség ajánlott állást neki, ahonnan egy horvát szakember távozott éppen. Horváth Viktor a junior csapatot fogja irányítani, ugyanis a felnőtteknél Vidumánszki László, egy szlovákiai magyar szakember dirigál.

Ismétlés

Akik későn keltek, vagy bármi másért elmulasztották volna a reggeli műsort, azok ma éjjel fél 12-től 1 óráig meghallgathatják a műsor szerkesztett változatát a Pont FM 88.1-en, ahol a beszélgetés további részleteire is fény derül.
Forrás: Pont FM
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását