2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Népszavazás az óvodáért

Helyi népszavazást tartanak szombaton a Tolna megyei Döbröközön, ahol az óvoda bezárása miatt kezdeményeztek referendumot a szülők.
2008. február 28. csütörtök 17:52 - Hírextra

Dobák Mihály, a kezdeményezés fő szervezője az MTI tudósítójának az előzményeket ismertetve elmondta: 2005-ben a település önkormányzata az úgynevezett Hegyi Óvoda megszüntetéséről döntött. Az érintett harminc család - akiknek több kilométer gyaloglást jelentett az intézkedés - akkor egy közhasznú alapítvány támogatásával elérte, hogy további két tanévig működhetett az intézmény.
Tavaly májusban, az alapítványnak a támogatási szerződés meghosszabbítása iránti kérelmét elutasította a képviselő-testület azzal az indokkal, hogy nem tud megfelelő anyagi támogatást igazolni - közölte az alapítvány elnöke.

Hozzátette: a szülők ekkor gyermekenként havi kétezer forint befizetését vállalták, mégis elutasították a kérelmüket.

A nyár folyamán több hatóságot is megkerestek - a szaktárcát, a regionális közigazgatási hivatalt, az Állampolgári Jogok Országgyűlési Biztosát, a megyei közgyűlést -, sikertelenül; az óvodát 2007. július 1-jével bezárták, az alapítvány által juttatott felszerelést elszállították a másik óvodába.

Akkor indították el a népszavazási kezdeményezést, amelyet a hivatal előbb elutasított, majd a Dombóvári Városi Bíróság jogerős végzése értelmében hitelesítették az aláírásgyűjtő ívet, és március 1-jére kiírták a helyi népszavazást - mondta el Dobák Mihály.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását