2024. április 19. - Emma

Újabb óvodabezárás

Az óvodák és iskolák körében újabb létszámleépítések lesznek idén Salgótarjánban, és az önkormányzat minimális mértékben valósít meg fejlesztéseket - a város ez évi költségvetésében egy óvoda bezárásáról is döntöttek a képviselők.
2008. február 12. kedd 15:51 - Hírextra

A 10 milliárd 359 millió forintból gazdálkodó megyei jogú város költségvetését 790 millió forintos, hitellel fedezett hiánnyal fogadták el kedden a jobboldali koalíció képviselő, az ellenzék nem szavazta meg a büdzsét.

A költségvetéshez kapcsolódó intézkedési terv tételesen tartalmazza 33 álláshely megszüntetését óvodákban, általános iskolákban és egy középiskolában. Az eredeti előterjesztés megnevezte a Napsugár óvodát mint megszüntetendő intézményt, ám kedden ezt úgy módosították, hogy egy tagóvodát bezárnak a 2008/2009-es nevelési évtől, de nem nevesítették, hogy melyiket.

Az intézkedési terv keretében egyebek között csökkentik a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztésére szolgáló óraszámot, és a napközisek ellátását úgy szervezik át, hogy azt egy iskolában több intézmény tanulói vegyék igénybe. A városházán ugyanakkor nyolcfős létszámfejlesztést hajtanak végre, "mert a polgármesteri hivatal működésének hatékonyabbá tétele megkívánja, hogy a jelenlegi létszám emelkedjen".

Fejlesztésekre 775 millió forint áll rendelkezésre, ez a költségvetés főösszegének 2,5 százaléka, 2 százalék alatt már visszafejlődésről beszélünk - mondta Székyné Sztrémi Melinda polgármester.
A fejlesztések között van a városi sportcsarnok tavaly megkezdett rekonstrukciója, az új központi temető bővítése, egy többfunkciós csatornatisztító gépjármű beszerzése, valamint az integrált városfejlesztési stratégia elkészítése.

Az ellenzéki szocialista és szabad demokrata képviselők bírálták, hogy mindössze 1,7 millió forint a pályázati önerő, ami a legjobb esetben is 14-15 millió forint elnyerését teszi lehetővé, hiányolták a fejlesztési elképzeléseket, szóvá tették, hogy az elmúlt két évben jelentősen nőtt a működésre felvett hitel, hogy a városvezetés nem tudja megmondani, összegszerűen milyen hatásuk lesz a megszorításoknak.

A polgármester azt válaszolta, hogy az intézkedések hatásai 2009-ben realizálódnak, és közölte: az oktatási ágazatban a 2007-es megszorító intézkedések 247 millió forint megtakarítást hoztak.
Salgótarjánban tavaly 95 álláshelyet szüntettek meg az óvodai és iskolai ágazatban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását