2024. április 19. - Emma

Bajnai Gordon: 132 milliárdot fordítanak felújításra

Tizennégy óvoda és iskola korszerűsítése és bővítése kezdődik meg rövidesen a Közép-magyarországi régióban; az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében futó programra 2,4 milliárd forintot fordítanak. Bajnai Gordon elmondta: országos szinten 2013-ig köz
2008. február 28. csütörtök 16:04 - Hírextra

A szakminiszter azt közölte: országos szinten "iszonyatos" az igény az óvoda- és iskola-felújítási forrásokra; az eddigi adatok szerint a pályázatra ötszörös a túljelentkezés.

Az iskola-, és óvodafelújítási program nyertesei között egy fővárosi és 13 Pest megyei intézmény van. A XII. kerületi Tamási Áron kéttannyelvű iskola 247 millió forintot kap egyebek mellett akadálymentesítésre, tornaterem-építésre, valamint egy napkollektoros rendszer kiépítésére.
A Pest megyei nyertesek között van egy veresegyházi, egy erdőkertesi, egy dunaharaszti, egy érdi, egy kiskunlacházai, egy pilisi, egy szigetbecsei, egy bugyi, egy zsámboki, egy újszilvási, egy nagymarosi, egy tápióbicskei és egy ceglédberceli oktatási intézmény.

A szakminiszter bejelentette azt is: 15 milliárd forint keretösszegű pályázatot írtak ki a szociális alapszolgáltatások, és gyermekjóléti alapellátások, így például bölcsődék és családsegítő szolgálatok fejlesztésére is. Ebből a forrásból a hátrányos helyzetű térségekben lehetőség nyílik szociális étkeztetésre, valamint idősek, a fogyatékkal élők, a hajléktalanok és a szenvedélybetegek nappali ellátására.

Az említett két területre 2013-ig 50 milliárd forintot fordítanak a hét régióban, ez az összeg a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség írásos tájékoztatója szerint "akár 70 bölcsőde építését vagy felújítását teszi lehetővé".


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását