2024. május 5. - Györgyi

Még nincs delegált

Külképviseleti megfigyelőiket a népszavazási kezdeményezést benyújtók és a kezdeményezés benyújtásában részt nem vevő parlamenti pártok legkésőbb pénteken délután négy óráig jelenthetik be az Országos Választási Bizottságnál.
2008. február 28. csütörtök 13:47 - Hírextra

Az Országos Választási Irodához beérkezett adatok szerint eddig egyetlen külképviseleti megfigyelőt sem delegáltak a pártok és a népszavazási kezdeményezők.

A külképviseleti névjegyzékbe az előírt határidőig mintegy 3.300-an jelentkeztek; a legtöbben, mintegy 430-an Londonban, valamint közel 300-an Brüsszelben adhatják majd le voksukat a március 9-ei háromkérdéses népszavazáson.

A 96 külképviseleti szavazóhely egyetlen szavazókörnek számít; a belföldi szavazókörök száma pedig 10.951. A választásra jogosultak száma 8 millió 56 ezer.

Az európai országok többségében a hasonló külföldi külképviseleti szavazásokon már régen nem papíralapú voksolást, hanem ennél korszerűbb módszereket alkalmaznak a választásokon. Van, ahol a világhálón keresztül, egy személyi azonosító megadásával lehet szavazni, míg máshol úgynevezett érintőképernyős számítógépről.

A jelenlegi választási törvény külképviseleti szavazásra vonatkozó rendelkezései 2009 decemberéig hatályosak. A jogszabály megváltoztatásához kétharmados parlamenti támogatásra van szükség.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását