2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ingyen opera

Az idén Bayreuthban az operarajongók szabadtéri kivetítőn ingyenesen követhetik a Wagner-előadások némelyikét - jelentette be Peter Emmerich, a fesztivál szóvivője.
2008. február 28. csütörtök 13:51 - Hírextra

Mint hozzátette, ezzel a szervezők Richard Wagner reményeit szeretnék valóra váltani, aki a Bayreuthot "mindenki fesztiváljává" kívánta tenni.

A Wagner-rajongóknak általában tízéves "sorban állással" kell számolniuk, ha be akarnak jutni a nyaranta megrendezendő fesztivál valamely előadására a kétezer személy befogadására alkalmas Festspielhausba.

Egyelőre nem világos, hogy Bayreuthban hol helyezhetnének el a kivetítőket. Peter Emmerich elképzelése szerint erre leginkább a város főtere lenne alkalmas, ahol akár ezer ember is elférhet, akik ily módon ingyenesen élvezhetnék az előadást.

Mint Peter Emmerich elmondta, a szervezők még nem döntötték el, hogy mely operát mutatnák be ily módon, ám kizárta a Nibelung gyűrűje négy darabból álló zenedráma-ciklusának operáit egyszerűen abból az okból, hogy túl hosszúak. A legnagyobb valószínűséggel a Parsifal és a Nürnbergi mesterdalnokok jöhetne szóba.

Michael Hohl, Bayreuth polgármestere nyilatkozatban üdvözölte a kezdeményezést, hangsúlyozva, hogy a szükséges előkészületek folyamatban vannak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását