2024. április 27. - Zita

Szocialista számonkérés Demszkyn

A kerületi polgármesterek többsége által létrehívott egyeztetési mechanizmusban való részvételre szólította fel kedden Molnár Gyula, a főváros XI. kerületének polgármestere Demszky Gábor főpolgármestert.
2007. szeptember 18. kedd 18:48 - Hírextra

Az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében a szocialista politikus felrója a liberális főpolgármesternek, hogy az elmúlt 11 hónap alatt nem tartotta szükségesnek, hogy összehívja a polgármesterek kerekasztala elnevezésű egyeztető fórumot.

Molnár Gyula felhívta Demszky Gábor figyelmét arra, hogy ezt az egyeztetési formát még ők ketten építették bele az MSZP és az SZDSZ fővárosi koalíciós megállapodásába. A kerületi vezető emlékezteti a főpolgármestert arra is, hogy azért találták ki ezt az egyeztetési formát, mivel azt remélték, hogy ezáltal a 24 egymás mellé rendelt fővárosi önkormányzat folyamatosan egyeztethet konkrét ügyekben a hatékonyabb városfejlesztés és üzemeltetés érdekében.

Molnár Gyula megállapítja, hogy miután Demszky Gábor szükségtelennek tartotta, hogy bármilyen ügyben egyeztessen a kerületi polgármesterekkel, ezért néhány hete 18 polgármester megállapodott abban, hogy negyedévente egyeztetnek a közösen elfogadott tárgyalási témákról. Ennek a polgármesteri találkozónak "természetesen egyenrangú és fontos szereplője lehet Ön is", ha élni kíván ezzel a lehetőséggel - jegyzi meg a kerületi vezető.

A szocialista politikus levelében sajnálattal állapítja meg, hogy "érezhetően kommunikációs céllal" hívta össze Demszky Gábor a polgármestereket egy "tájékoztatóra", miután ismertté vált, hogy a kerületi vezetők önálló egyeztetéseket tartanak ezután.

Molnár Gyula szerint Demszky Gábornak ez a lépése teljesen eltér attól a szándéktól és felfogástól, amit egy évvel ezelőtt közösen fogalmaztak meg. Molnár Gyula levelében arra kéri Demszky Gábort, hogy az általa összehívott, s szerinte csupán formális megbeszélés helyett vegyen részt a polgármesterek többsége által elfogadott egyeztetési mechanizmusban.

Az MTI információi szerint Demszky Gábor szerdán délelőttre hívta össze a kerületi polgármestereket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását