2024. április 29. - Péter

Ismét Dobogókőre megy az MSZP

Pénteken ismét Dobogókőn tanácskozik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MSZP elnökségével, a szocialista parlamenti frakcióvezetéssel, a kormánytagokkal és az államtitkárokkal - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdán az MTI-nek.
2008. június 25. szerda 13:04 - Hírextra
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, szocialista pártelnök a június 10-én és 11-én tartott első dobogókői konzultáción azt mondta, június végére átfogó szakmai támogatást akar szerezni azokhoz a javaslatokhoz, amelyek a megbeszélések eredményeként ősszel az Országgyűlés elé kerülhetnek.
A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott, hogy a gazdasági növekedés ösztönzéséhez egyszerre több ponton kezdeményeznek változtatásokat, ami az adó- és járulékrendszer megújítását, a szociális rendszer átalakítását, valamint a képzésben és a szakképzésben elindított programok folytatását, ha kell, módosítását jelenti. A kormányfő szerint mindezt úgy kell elérni, hogy az egyensúlyi program megtartása mellett a szociális biztonság is megmaradjon.

A Dobogókőn megfogalmazódott közös álláspontról június 17-én tárgyalt az MSZP-frakció, a téma előadója a miniszterelnök volt. Gyurcsány Ferenc a képviselőcsoport ülése után arról számolt be, hogy a frakció támogatja egy átfogó, a növekedést pártoló program megalkotását.
Gyurcsány Ferenc kedden Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével találkozott. Az egyeztetésen abban maradtak, hogy tovább tárgyalnak, először a kormányzati politikai stratégia fő irányairól, majd a konkrét törvényalkotási lépésekről.

Az MTI úgy tudja, a pénteki dobogókői egyeztetésen az eddigi megbeszéléseken elhangzott véleményeket, észrevételeket, eredményeket összegzik.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását