2024. március 29. - Auguszta

Magyarok a 4 között

A csütörtöki szünnapot követően a pénteki elődöntőkben négy magyar lép szorítóba a pekingi részvételért az olaszországi Roseto degli Ambruzziban zajló első európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán.
2008. február 28. csütörtök 20:38 - Hírextra
Szerdán Kalucza Norbert (51 kg), Varga Miklós (60 kg), és Szili István (75 kg) meggyőző boksszal, míg Káté Gyula (64 kg) meccs nélkül lépett tovább, egyedül az elmúlt évek legjobb magyar bokszolója, a világbajnoki ezüstérmes Bedák Pál kapott ki, de az ő teljesítményére sem lehetett panasz az oroszok Európa-bajnoka, David Ajrapetyjan ellen.

"Sajnálom Palit, mert a meccs összképe alapján ugyan az orosz jobb volt, de egyrészt nem 16 ponttal, másrészt pedig, ha a pontozók az elején nem nyomják el a mérkőzést, esélye lehetett volna a győzelemre" - idézte fel a negyeddöntők magyar szempontból egyetlen fájdalmas emlékét Balzsay Károly szövetségi kapitány. "Ugyanakkor nincs értelme elkeseredni, mert biztos vagyok benne, hogy a második kvalifikációs viadalon, simán megszerzi az olimpiai kvótát."
Az elődöntősökről a szakvezető nagyon elégedetten beszélt, dicsérve versenyzői fizikumát, hozzáállását és harcmodorát.

"Azt hiszem, egyiküknél sem kell félni attól, hogy az utolsó menetre elfáradna, s ez meg is látszott eddig. Mindannyian nagyon jó teljesítményt nyújtottak, meggyőzően nyerték a meccseiket. Persze nem szabad elfelejteni, hogy produkciójukat elsősorban a pénteki nap határozza majd meg" - mondta Balzsay, hozzátéve, hogy versenyzőinek van az esélye a sikerre.

"Mindnyájuknak nagyjából ötven százalékos sansza van a győzelemre. Kalucza a német Marcel Schneiderrel találkozik, aki jól bokszolt eddig, de Norbi előnyére válhat, hogy bunyójával nagyon megszerettette itt magát. Varga Mikinek a román Georgian Popescu áll az útjába, s noha a románok mostanában nagyon visszaestek, Popescuval vigyázni kell. Káté a litván Egidijus Kavaliauskasszal csap össze, aki meggyőző volt eddig, de Gyula darálós stílusát kevesen szokták végigbírni. Káté óriási küzdő, így nagyon bízom sikerében. Mint ahogy Szili győzelmében is reménykedhetünk, hiszen István nagyon jó állapotban van, igaz, az angol James de Gale nagyon jó öklöző."

A magyarok közül Kalucza lép elsőként szorítóba 14:45 óra körül, míg őt Varga követi a kiírás szerint 16 órakor. Káté előreláthatólag 16.45-kor, míg Szili egy órával később, 17:45-kor meccsel.
A versenyen hét kategóriában (48 kg, 51, 60, 64, 81, 91, plusz 91) az első kettő, míg a további négyben (54 kg, 57, 69, 75) az első három szerez olimpiai kvótát. Ez magyar szempontból azt jelenti, hogy Kaluczának, Vargának és Káténak ezen a versenyen a pénteki az egyetlen lehetőség, míg Szilinek vereség esetén is lesz szombaton még egy esélye.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását