2024. május 9. - Gergely

Pápaszemes pingvinek

A fajmegmentési program keretében 17 pápaszemes pingvin érkezett szombaton a németországi Münsterből Debrecenbe, a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjébe - tájékoztatta az MTI-t a helyszínen Nagy Sándor Tibor, a kultúrpark igazgatója.
2008. február 24. vasárnap 07:00 - Hírextra
Az 1.450 kilométeres autós utazás szemmel láthatóan nem viselte meg a 9 pingvinlányt és 8 pingvinfiút, de hogy mennyire érzik jól magukat, az szombaton délután az első etetéskor derül ki.
A két évnél fiatalabb pingvinek egyébként nem esznek meg akármit: a kedvencük a 10-12 centiméteres nagyságú hering, vagy füstölt változata, a sprottni. A pingvin-élelem "bespájzolására" hűtőkamrát vásárolt az állatkert, amelyben 5-6 hétre elegendő, egy tonna heringet tudnak tárolni.
A pápaszemes pingvinek egyébként természetes környezetben Dél-Afrika déli térségében, a kavicsos tengerparton élnek. Eredeti élőhelyükön számuk már nem éri el a kétszázat, ezért is kerültek be a sikeres európai fajmegmentési programba. Magyarországon eddig csak a budapesti állatkertben voltak pápaszemes pingvinek, a megnyitásának ötvenedik évfordulóját ünneplő debreceni állatkert pedig éppen e nevezetes dátum kapcsán kapta a pingvineket a münsteri állatkerttől.
A fiatal állatok - mint azt Nagy Sándor Tibor az MTI-nek elmondta -, a következő 2-3 évben lesznek ivarérettek, s állatkerti körülmények között több, mint 20 évig élnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását