2024. április 25. - Márk

Országos gyűjtést tart az egyház

Idén is február utolsó vasárnapján rendezik a gyűjtést Magyarország összes katolikus templomában a katolikus iskolák javára - tudatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóirodája az MTI-vel.
2008. február 24. vasárnap 09:53 - Hírextra

Az eddigi tapasztalatok alapján az országos adakozás komoly segítséget nyújt a 65 ezer diákkal és 5280 pedagógussal, közülük 225 szerzetes-, illetve paptanárral rendelkező, anyagilag nehéz

elyzetben lévő katolikus oktatási intézményhálózat fenntartásához - olvasható a közleményben.
Mint írják, a teljes magyar közoktatáson belül a katolikus intézmények aránya csaknem 4 százalékos, ami ebben a tanévben 69 óvoda, 107 általános iskola, 56 gimnázium, 145 szakiskola, 17 szakközépiskola, 52 diákotthon és 14 alapfokú művészetoktatási iskola fenntartását jelenti. A katolikus fenntartók: 14 egyházmegye, 26 szerzetesrend és 3 főiskola.

A katolikusok több intézményben speciális képzést is folytatnak, így 58 iskolában 1251 sajátos nevelési igényű tanulóval, 18 intézményben hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoznak, 28 intézményben pedig integrált nevelés és oktatás folyik - közölte az MKPK sajtóirodája.

Mint hozzáteszik, tavaly 73 millió forintot gyűjtöttek össze a katolikus templomokban az egyház iskoláinak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását