2024. május 5. - Györgyi

Országjáró Sólyom

Sólyom László államfő ma folytatja országjárását, amelynek keretében a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területére látogat.
2008. június 3. kedd 08:28 - Hírextra
A június 3-ától 5-ig tartó látogatáson az államfő érdeklődésének középpontjában a villamosenergia-termelés és energiagazdálkodás, valamint a Duna-Dráva Nemzeti Park illetékességi területének nemzetiségi sokszínűsége áll. Ez a terület Tolnát, Baranyát és Somogy megye déli részét foglalja magában.

A köztársasági elnök kedden először Lábodra érkezik a Vidraparkba, majd onnan Vízvárra utazik, ahol az államfő kenuba száll.

Szerdán az államfő Drávaszentesen részt vesz a Duna-Dráva Nemzeti Park bemutatkozásán, Felsőszentmártonban a Dráva menti horvát önkormányzatok elnökeivel, majd pedig Drávafokon az Ormánság polgármestereivel találkozik. Ezután a köztársasági elnök meglátogatja a nagyharsányi bányát, majd Villányban borkóstolón vesz részt. Pécsett az államfő a "Térségi cigány programok és perspektívák" fórumot hallgatja meg.

Csütörtökön, a túra utolsó napján, az államfő többek közt meglátogatja a Bátaapáti Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló létesítményét.

Sólyom László országjáró sorozatának első állomásaként, még 2007 januárjában, a Körös-Maros Nemzeti Parkba látogatott, 2007 májusában a Fertő-Hansági és Őrségi Nemzeti Parkba utazott, tavaly októberben az Aggteleki Nemzeti Park nevezetességeit tekintette meg, míg 2008 áprilisában a Duna-Ipoly Nemzeti Park működési területén tett látogatást. A mostani túra lesz a sorozat következő, ötödik állomása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását