2024. április 27. - Zita

Törvény születik az önkéntes tűzoltó egyesületekről

Régi vágya teljesülhet a civil társadalom fontos részét jelentő önkéntes tűzoltó egyesületek tagságának. A Parlament Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottsága ma délelőtt egyhangú, konszenzusos döntést hozott, amellyel az Országgyűlésnek elfogadásra
2008. február 20. szerda 17:11 - Hírextra
Az önkéntes tűzoltó mozgalom törvényi szintű elismerése jelentősen hozzájárul ahhoz is, hogy a kisebb településeken élők magasabb színvonalú mentő tűzvédelemben részesülhessenek.

A törvényjavaslat előterjesztését éles viták előzték meg. A Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ) és számos parlamenti képviselő kezdettől fogva támogatta. A Létesítményi és Önkéntes Tűzoltóságok Országos Szövetségének jelenlévő képviselője és a szakmai felügyeletet ellátó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenezte az önálló formában történő jogi szabályozást.

A parlamenti bizottság minden érintett szervezet képviselőjének meghallgatása után döntött egyhangúlag, az MTSZ által támogatott javaslat szerint az önálló törvényi szintű szabályozásról.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását