2024. május 2. - Zsigmond

Kétmillió forint összdíjazás az atlétikai ob-n

Kétmillió forint lesz a hétvégén sorra kerülő fedettpályás atlétikai országos bajnokság pénzdíjazása.
2008. február 20. szerda 17:08 - Hírextra

A hazai szövetség (MASZ) új elnöksége úgy döntött - hogy a korábbi évektől eltérően pénzdíjat oszt -, s a legjobban teljesítő szakosztály 500 ezer forint jutalomban részesül. Versenyszámonként az első hat induló kap pontot (9 pontot ér az első hely), így a győztest a szerzett pontok alapján hirdetik ki.

Emellett a három-három legjobb eredményt elérő férfi illetve női versenyző, valamint edzőik is prémiumban részesülnek. Az eredményeket a Spiriev-ponttáblázat alapján számolják ki, a legjobb teljesítményért 150 ezer forint jár a versenyzőnek, s 70 ezer forint az edzőjének. A második helyezettnél 120 ezer és 60 ezer, a harmadiknál 100 ezer és 50 ezer ez az összeg.

A legjobb eredmények mellé további célprémiumokat is meghatározott a MASZ, amely új olimpiai (150 ezer) illetve fedett vb-szintekért (100 ezer) is jutalmat ad. Ezek a pénzek azonban csak új, illetve a korábban elért szintjüket megjavító versenyzőknek járnak, vagyis a már meglévő kvalifikációs eredmények beállítása nem számít annak.

A fedett ob szombaton 14, vasárnap 13:30 órakor kezdődik a Syma csarnokban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását