2024. május 2. - Zsigmond

Pálinkatörvény javaslat

Több évtizednyi mulasztást kíván orvosolni a Fidesz két képviselője Font Sándor és Császár Antal, amikor az idén első alkalommal megrendezésre kerülő „pálinka napján”, Szent Miklósnak, a lepárlók védőszentjének ünnepén benyújtotta az Országgyű
2007. december 6. csütörtök 18:31 - Hírextra

A törvényjavaslat bírja a négy országos szakmai szövetség: a Szeszipari Szövetség, a Pálinka Céh, a Pálinkafőzők Országos Érdekképviselete és a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesülete támogatását is. 2004-ben az Európai Unió elfogadta a pálinkát, mint Hungaricum terméket. E törvény megalkotásával a pálinka előállítását, forgalmazását, minőségmegőrzését és eredetvédelmét kívánják biztosítani a kezdeményezők, hasonlóan a francia és a brit kódexekhez, amelyek szintén törvényi védettséget biztosítanak a nemzeti italoknak a cognac-nak és a whisky-nek.

A javaslat úgy rendelkezik, hogy pálinkának csak azok a gyümölcspárlatok és szőlőtörköly-párlatok nevezhetők, amelyeket meghatározott eljárással Magyarországon állítottak elő, és amelyeknek az alapanyaga is Magyarországon termett, cefrézését, párlását, érlelését és palackozását is Magyarországon végezték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását