2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kezdődik a családi hangversenyek sorozata

Szombaton kezdődik a Zuglói Filharmónia családi hangversenysorozata, a Pastorale 2008, amelynek keretében még egy-egy márciusi, áprilisi és májusi hétvégén tartanak koncerteket - tájékoztatta Solymosi Tari Emőke, az események egyik szerkesztője az MTI-t s
2008. február 20. szerda 16:39 - Hírextra

Szombaton délután, majd vasárnap délelőtt és délután a Velencei karnevál lesz műsoron, reneszánsz és barokk táncokat mutat be a Company Canario Historikus Táncegyüttes a Zuglói Szent István Zeneházban. Az Adria királynőjének is nevezett itáliai városba, Velencébe utazunk, de a karnevál apropóján kirándulunk más nyugat-európai városokba és a visegrádi királyi várba is - fűzte hozzá Solymosi Tari Emőke.

Márciusban, ugyancsak a zuglói zeneházban Mozart Don Giovanni című operájának rövidített változata kerül színre fiatal operaénekesek tolmácsolásában.

Concerto - egy zenei műfaj története a kezdetektől napjainkig ez a címe az áprilisi hétvégén hallható koncerteknek, amelyeken Giovanni Gabrieli, Vivaldi, Bach, Ha:ndel, Mozart, Mendelssohn, Dvorák, Bartók művei hangzanak el. A szólóhangszerek között lesz piccolo, fuvola, oboa, klarinét, fagott, kürt, hegedű, cselló, orgona, csembaló, zongora. A szólistákat a Szent István Király Szimfonikus Zenekar kíséri Záborszky Kálmán vezényletével a zuglói zeneházban.

A sorozatszerkesztő közlése szerint májusban a Fővárosi Állat- és Növénykertben a Zuglói Filharmónia Zenekara mellett a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékeinek segítségével indulhat hangszer-körútra az ifjú közönség. Vendégük, a zeneszerzőként és dzsesszmuzsikusként is ismert Ágoston Béla dudáján kívül néhány tanítványával játszik majd furulyán, ütőgardonon, kobozon, dorombon, havasi kürtön, kanásztülkön, klarinéton, tárogatón, tilinkón és szaxofonon.

A Pastorale-sorozat 1997-ben indult el, azóta már 118 koncertet tartottak gyermekeknek és felnőtteknek.

"Célunk az eltelt évek alatt nem változott: szeretnénk szórakoztatva tanítani, magasrendű művészi élményt nyújtva emlékezetes perceket szerezni minden korosztálynak. Beszélgetős programjainkban az élő zenén kívül helyet kapnak a társművészetek, tánc, film, bábjáték, színészi produkció és az ismeretterjesztés" - fogalmazott Solymosi Tari Emőke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását