2024. június 23. - Zoltán

Dugódíjat akarnak

Dugódíj bevezetését fontolgatja Göteborg, Svédország második legnagyobb városa.Göteborg Stockholm nyomdokaiba kíván lépni, a fővárosban ugyanis 2007 óta már fizetni kell a behajtásért.
2008. február 20. szerda 16:42 - Hírextra

"Bizottságot hozunk létre, hogy felmérjük a behajtási díj bevezetésének a lehetőségeit" - közölte a szociáldemokrata párt göteborgi szervezetének szóvivője, Jeanette Werner-Linnarson.

A göteborgi önkormányzatot vezető szociáldemokraták vezetőit környezetei okok indították a dugódíj bevezetésének megfontolására.

"Csökkenteni kell az üvegházhatású gázok kibocsátását, és a behajtási díj olyan eszköz, amellyel ez a cél elérhető" - tette hozzá a szóvivő, aki vértoluláshoz hasonlította a tengerparti városban uralkodó állapotokat. Elfogadás esetén is azonban csak 2010 után konkretizálódik az intézkedés.

Stockholmban 2007. augusztus 1-jén vezettek be dugódíjat: az autósoknak a napszaktól függően 10 és 20 korona közötti (1-2 euró) összeget kell kifizetniük, valahányszor ki- vagy belépnek a városban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását