2024. május 2. - Zsigmond

BKV felügyelőbizottsági vita

A BKV felügyelőbizottságának (fb) véleményezése után küldi el a cég a fővárosi önkormányzathoz az ez évi paraméterkönyvének hivatalos változatát - az erről szóló határozatát szocialista indítványra, jelentős többséggel fogadta el szerdán a társaság felügy
2008. február 20. szerda 18:55 - Hírextra

Székely Gábor (SZDSZ) fb-elnök az MTI-nek elmondta, hogy a határozatuktól függetlenül, úgynevezett munkaközi anyagként már előbb is eljuthat a paraméterkönyv tervezete az önkormányzathoz.
A paraméterkönyv határozza meg, hogy mely vonalakon milyen sűrűséggel közlekedjenek a járművek.

Az MTI városházi értesülései szerint a Főpolgármesteri Kabinet csütörtökön Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes kezdeményezésre, rendkívüli ülés keretében prezentációt hallgat meg a paraméterkönyv tervezetéről.

A testület több, magát megnevezni nem kívánó tagja nem teljesen osztja az elnök álláspontját. Szerintük a paraméterkönyvből bármilyen változat akkor kerülhet csak az önkormányzathoz, ha előtte azt véleményezi az fb. A testület tagjai elmondták, hogy az fb elé most benyújtott paraméterkönyv tájékoztató semmilyen konkrétumokat, így járatritkításokat sem tartalmazott.

Az fb tagjai közölték azt is: a cégvezetés szóbeli tájékoztatásában elhangzott az, hogy az igazgatóság által kedden tárgyalt üzleti előterv szerint a paraméterkönyv kapcsán hatmilliárd forintos megtakarításra lenne szükség, s ez 9 százalék körüli járatritkítással valósítható meg. Székely Gábor megjegyezte, hogy nem tudja ezt az információt megcáfolni.

Az fb tagjai szerint a testület konszenzusos álláspontja jutott a használtbusz-vásárlási tenderről zajló vizsgálat lebonyolításáról, további szakértők bevonásáról.

Az MTI-nek nyilatkozó különböző pártállású fb-tagok szerint a bizottság vizsgálatot rendelt el a BKV és a Budapest Gyógyfürdői Zrt. közötti "barter bérletcsere" körülményeinek tisztázására. Székely Gábor szerint viszont csak tájékozódik ez ügyben az fb.

A testület tájékoztatást kapott a több mint ötórás ülés során a 4-es metró ellenőri jelentéséről is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását