2024. április 25. - Márk

Nyelvi kurzus a Kaposvári Egyetemen

A Kaposvári Egyetem az idén második alkalommal ad otthont a Magyarországon tanulmányaikat folytató külföldi hallgatók nyelvi képzésének - közölte Szentpáliné Ujlaki Erika, a kurzus szervezője hétfőn, az egyetemen tartott sajtótájékoztatón.
2008. augusztus 11. hétfő 12:44 - Hírextra

Az Erasmus program keretében hazánkba érkező külföldi hallgatók közül 20-at készítenek fel a Kaposvári Egyetemen.

Közölte: az augusztus végéig tartó háromhetes intenzív kurzuson naponta négy órában a magyar nyelvvel, s további három órában Magyarország történelmével, kultúrájával ismerkednek a Litvániából, Finnországból, Németországból és Törökországból érkezett fiatalok.

Az egyetem szabadidős programokat is szervez a külföldi hallgatóknak, így kirándulásokat Kaposváron és környékén, amelynek keretében ízelítőt kapnak Somogy népművészetéből, s arra is lesz idő, hogy ellátogassanak a Balatonra és megismerjék Pécs nevezetességeit - mondta el Szentpáliné Ujlaki Erika.

Borbély Csaba, az egyetem oktatási rektor-helyettese szerint a kurzus "jó tréning" az egyetem oktatói számára, s nagyban segíti a külföldi egyetemekkel való együttműködést.

A Kaposvári Egyetem a közelmúltban három oroszországi és egy vajdasági egyetemmel állapodott meg a hallgatók kölcsönös fogadásáról, a nyelvi kurzus megtartása egyben felkészülés a külföldi egyetemek hallgatóinak fogadására - tette hozzá a rektor-helyettes.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását