2024. május 3. - Tímea, Irma

A Pécsi Közlekedési Zrt. haladékot kapott

Az önkormányzati tulajdonú Pécsi Közlekedési Zrt. haladékot kapott az adóhivataltól a korábban jogszerűtlenül igényelt és felvett utazási támogatások visszafizetésére - közölte a baranyai megyeszékhely alpolgármestere az MTI-vel szerdán.
2008. február 20. szerda 17:40 - Hírextra

A napokban kaptuk meg az APEH másodfokú határozatát, melyben az áll, hogy a társaság 2010. január 4-től 24 hónapon belül köteles megfizetni mintegy 541,5 millió forintos tartozását - mondta a szocialista Tóth Bertalan. Hozzátette: az összeg eredetileg mindegy 670 millió forint volt, de a vállalat áfa-befizetéssel egy részét már törlesztette, a hatóság pedig elengedte a fennálló 35 millió forint késedelmi kamatot.

Az alpolgármester magyarázata szerint az APEH azért adott helyt a cég és a város halasztott fizetésre vonatkozó kérelmének, mert az a közlekedési társaságnál csődközeli helyzetet teremtve a helyi járatú közlekedést veszélyeztette volna.

A Baranya Megyei Bíróság tavaly októberben hozott jogerős határozatában mondta ki, hogy a Pécsi Közlekedési Zrt. két éven keresztül jogszerűtlenül igényelt fogyasztói árkiegészítést az államtól a pécsi iskolások kedvezményes helyi járatú buszbérletei után, így arra kötelezte, hogy mintegy 632 millió forintot és kamatait fizesse vissza az APEH-nak.

Az adóhivatal szerint a közlekedési társaság jogtalanul vette igénybe minden általános iskolás után a fogyasztói árkiegészítést 2003-ban és 2004-ben, mert nem minden általános iskolás használta az önkormányzat által vásárolt bérletet. Az adóhivatal azt is kifogásolta, hogy a közlekedési társaságnál nem vizsgálták a gyerekek szociális-anyagi helyzetét és a rászorultságát.

Tóth Bertalan beszámolt arról is, hogy a társaság a halasztott fizetési kedvezmény ellenére nem vonja vissza az ügyben a Legfelsőbb Bírósághoz beadott fellebbezését, mert továbbra is fenntartja álláspontját, hogy szabályosan járt, és bízik abban, hogy a korábbi ítélettel ellentétes, számára kedvező döntés születik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását