2024. május 18. - Erik, Alexandra

MTV: milliárdos kárt okoz a jogeladás blokkolása

Súlyos vagyoni és nem vagyoni kárt okoz a Magyar Televíziónak, hogy a kurátorok szerdán nem engedélyezték az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítési jogainak eladását. Ezt az MTV által az MTI-hez eljuttatott közleményben olvasható.
2010. január 20. szerda 20:03 - HírExtra
"Az MTV számára kedvezőbb ajánlat kuratóriumi elnökségi elfogadásával enyhülhetett volna a köztelevízió rendkívül súlyos pénzügyi helyzete, amelyet a parlament kormánypárti többsége idézett elő a 9,5 milliárd forintos céltámogatás indokolatlan elvonásával" - olvasható az MTV állásfoglalásában. "Mindez azt jelenti az MTV számára, hogy először nem adtak számára pénzt, majd nem hagyták pénzt keresni, amikor kármentésbe kezdett."

Az MTV kiemeli, hogy "a kormánypárti kurátorok azt sem mérlegelték, milyen súlyos következményekkel jár, ha megakadályozzák az értékesítést, ugyanis a közvetítési joggal rendelkező Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) nem kaphatja meg azt a pénzt magyar tagszervezetétől, amellyel az alulfinanszírozott MTV tartozik neki".

Az MTV szerint "emiatt az EBU beláthatóan rövid időn belül leállítja a hírcsere-szolgáltatását Magyarországra, az igazgatósága pedig elindítja azt a folyamatot, amelynek a vége az MTV kizárása lehet a világ legnagyobb médiaszövetségéből".

Az EBU-t péntekig kell értesíteni a döntésről, s azt követően kellene megkezdeni a 2007-ben 2,7 millió euróért, azaz körülbelül 729 millió forintért megszerzett közvetítési jogdíj törlesztését.

A közszolgálati tévé december 18-án közölte, hogy az EBU és a kuratóriumi elnökség jóváhagyásával finanszírozási gondjai miatt árverésen kívánja eladni egy másik tévétársaságnak a vb hazai közvetítési jogainak egy részét úgy, hogy 24 mérkőzést megtart magának. Az MTV 11 médiacéget keresett meg írásban azzal, hogy tegyenek ajánlatot a közvetítési jogokra, a január 7-i határidőig két ajánlat érkezett.

"A liciten tett ajánlatokat az MTV először egy hete terjesztette az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnöksége elé. A testület akkor mára halasztotta a döntést, amelynek végeredménye az lett, hogy a 15 tagú kuratóriumi elnökség 12 tagja szavazott: hatan voksoltak az értékesítés mellett, ugyanannyian, vagyis hat MSZP-kurátor ellene. A javaslat nem kapott többséget, így az MTV nem adhatja tovább a jogokat" - derül ki a közleményből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását