2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nagy bajban a gazdaság?

A magyar emberek fizetik meg a Fidesz-kormány összeomló gazdaságpolitikájának következményét - írja az Egységben Magyarországért.
2022. március 22. kedd 16:42 - HírExtra

Az ellenzék közleménye:

"Ahogyan arra számítani lehetett, a rekordtempóban növekvő infláció miatt a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa újabb kamatemelésről döntött. A jegybank a drámai ütemben növekvő árak láttán idén már harmadszor emelt kamatot, a mostani 100 bázispontos emelés történelmi léptékű és jelzi, hogy nagy baj van. 

Az egységes ellenzék pártjai szerint egyértelmű: az MNB kamatemelése a Fidesz-kormány összeomló gazdaságpolitikájának újabb egyenes következménye. Ahogyan a rekordmértékű infláció, az árak elszabadulása, az ingatag lábakon álló forint is annak az eredménye, hogy a Fidesz képtelen hatékonyan fellépni a magyar gazdaság érdekében. 

Április 3-án ezért is kell kormányt váltanunk, hogy megfékezhessük az árdrágulást, az infláció ugyanis a szegények adója. A kormányváltást követően az új kormány feladata lesz, hogy előkészítse a stabil és erős euró bevezetését és megszabadítsa a magyar családokat folyamatos drágulás hatásaitól.

Az Egységben Magyarországért pártjai szerint az áremelés helyett eljött a béremelés ideje!"

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását