2024. május 5. - Györgyi

Az OVB-hez fordult a Nemzeti Jogvédő Alapítvány

Az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) fordult a Nemzeti Jogvédő Alapítvány (NJA), annak megállapítását kérve, hogy a kormány kampánytevékenysége sérti a választási eljárásról szóló törvényben rögzített esélyegyenlőségi alapelvet.
2008. február 15. péntek 16:14 - Hírextra
Az alapítvány azt is kéri a testülettől, tiltsa el a kormányt a további jogsértésektől.

Az OVB pénteken estére tűzte napirendjére a beadvány megtárgyalását.

Az alapítvány azt követően fordult kifogással az OVB-hez, hogy a testület kedden úgy döntött: nem ad ki állásfoglalást a Fidesz hasonló tartalmú, a kormánykampányt sérelmező beadványára. Ezen az ülésen ugyanakkor több OVB-tag is úgy vélte, a Fidesz kérelme kifogásként elbírálható lenne.
Az NJA az MTI-nek küldött közleménye szerint a kormány kampánytevékenysége azért alkotmányellenes, mert az Új Magyarország című propagandaanyagot közpénzből terjeszti. A kiadvány egyértelműen a kormánypártok álláspontját népszerűsíti, ám nem pártkasszából, hanem más célra biztosított költségvetési pénzből - mutattak rá.

A közhasznú szervezetként működő NJA-t 2004 augusztusában alapították, jogvédő tevékenységét hazai és határon túli magyar ügyvédek, jogászok közreműködésével végzi. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Zétényi Zsolt, ügyvezetője pedig Gaudi-Nagy Tamás, mindketten jogászok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását