2024. május 10. - Ármin, Pálma

Baja balos műhelye

Munkacsoportot alakított a Baja Ferenc vezette Szocialista Platform, amelynek céljai között az Országgyűlés és a törvényhozói munka tekintélyének visszaállítása szerepel - írta a csütörtöki Népszabadság.
2007. december 27. csütörtök 08:14 - Hírextra
A lap információ szerint januárban tartja operatív, célmeghatározó ülését a Baja Ferenc vezette Szocialista Platform által életre hívott Szocialista Platform Munkacsoport (SZPM). A csoport megalakítására a parlament házszabálya adott lehetőséget, így engedélyezése nem a frakciószabályzat hatálya alá tartozik.

Elindítását elsősorban az indokolta, hogy a szocialista frakcióban is több olyan képviselő van, aki a "platformozással" nem tud azonosulni, a Szocialista Platform céljaival azonban egyetért. Így, a platformba való belépés helyett ők inkább az SZPM munkáját támogatják - olvasható a cikkben.

Baja Ferenc szerint a munkacsoport a platform egyik újabb intézményesülése. "Baloldali értékű és szellemiségű műhelyről van szó. Egyik célunk az Országgyűlés tekintélyének visszaállítása, megerősítése. Ez kétirányú folyamat: egyrészt el kell érni, hogy a képviselőket tiszteljék, másfelől azt, hogy tisztelhessék. Ehhez azonban az is kell, hogy a képviselőket ne szavazógépeknek lássák. Hogy azokat, akik egyéni képviselőként saját körzetük érdekében dolgoznak, áthallásos módon ne lobbistának mondják" - nyilatkozta a lapnak Baja Ferenc.

A politikus hozzátette: céljuk a törvénykezés szakmaiságának növelése is. Baja Ferenc kiemelte, hogy a képviselői kezdeményezéseket is másképpen kell kezelnie a T. Háznak. Érdemi elbírálással kell fogadni az ellenzéki oldalról érkező javaslatokat; az érdemi elutasítás is hoz ugyanis politikai tőkét, az indoklás nélküli, reflexszerű elutasításnak viszont nincs értelme. "Ma már nincs arra való kényszer, legyen az gazdasági vagy nemzetközi szerződésekben foglalt kényszer, hogy elmaradjon a párbeszéd" - mondta el a Népszabadságnak Baja Ferenc.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását