2024. május 17. - Paszkál

Pedagógustréning az unióról

Európai uniós ismereteket tanító középiskolai pedagógusoknak szerveznek ingyenes továbbképzéseket februárban és márciusban a fővárosban és négy vidéki régióban - közölte a Tempus Közalapítvány az MTI-vel.
2010. január 23. szombat 09:36 - HírExtra
Az Európai uniós témák feldolgozása és a kulcskompetenciák fejlesztése a közoktatásban elnevezésű pedagógus-továbbképzési programot a Külügyminisztérium és az Európa Bizottság Képviselete, és az Oktatási és Kulturális Minisztérium hirdeti meg.

A képzés az általános és szaktanári munkában felhasználható, aktuális európai uniós tudásanyag és a tagállamok oktatás-módszertani jó gyakorlatainak átadását szolgálja. A nemzetközileg elismert szakértők által tartott tréningek részletes elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtanak a résztvevőknek arról, hogyan lehet a középfokú oktatásba - akár tantárgyakat átívelő módon - bevonni a különböző uniós tartalmakat úgy, hogy az érdekes és figyelemfelkeltő legyen a diákok számára, és fejlessze az EU által elfogadott kulcskompetenciákat is.

Február 15-én Székesfehérvárra, február 25-én Pécsre, március 8-án Kecskemétre és március 18-án Egerbe várják félnapos továbbképzésre az európai uniós ismereteket tanító, elsősorban középiskolai tanárokat. Budapesten március 5-6-án egy intenzív kétnapos, március 11-én pedig egy félnapos tréningre kerül majd sor.

A pedagógusok a tréning elvégzéséről oklevelet kapnak, valamint beszámíthatják a kötelező pedagógus-továbbképzésükbe is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását