2024. május 21. - Konstantin

Tarlós: én viszem el a balhét!

Kétrészes exkluzív interjút készítettünk a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetőjével Tarlós Istvánnal. Az interjú első részében Tarlóst a népszavazásról, a kampányban betöltött szerepéről, és saját politikai ambícióiról kérdeztük.
2008. február 14. csütörtök 07:31 - Pór Károly

Abban, hogy olyan jelenetek szemtanúi lehettünk az elmúlt két évben, amire ’90 óta nem volt példa, közös a politikai elit felelőssége?

Hagyják már a politikai elit örökös felelősségét, ez ostobaság! Valóban, az apácákon kívül nincsenek élő emberek, akik bűntelenek lennének. Valamennyien, akarva akaratlanul is elkövetünk naponta hibákat, kisebb-nagyobb bűnöket, de aki azt állítja, hogy ezzel az emberek elveszítik a jogukat arra, hogy deviáns lépéseket észrevételezzenek, vagy demokratikus politikai eszközökkel tegyenek ellenük, azok az igazi gazemberek.

Tehát, akkor kizárólag a kormány felelősségét terhelik azok az események, melyek az elmúlt két évben történtek?

Az a tiszteletteljes kérésem, hogy ne fordítsa le a szavaimat szerkesztő úr. Én úgy fogalmazok, ahogy azt az előbb elmondtam. Olyat nem mondtam, amit most ön.

A saját politikai szerepvállalását hogyan tervezi a jövőre nézve? Nem tervezi, hogy belép a Fideszbe?

Miért kellene belépnem? Életemben egy pártnak voltam a tagja méghozzá az SZDSZ-nek, amikor az antikommunizmust mutató párt volt. Egy életben egy párt egyszer elegendő. Nem vagyok pártkatona, és nem adom fel a szuverenitásomat azért, mert az SZDSZ most azt szeretné, hogy lépjek be a Fideszbe. Miért jobb egy átülő, mint amilyen például Fodor Gábor volt? Nincs szükségem arra sem, hogyha betagozódok egy pártba, akkor a következő pillanatban másfél tucatnyi második vonalbeli ember azt képzelné magáról, hogy a főnököm.

Kampányvezetői szerepet elvállalna a 2010-es választásokkor?

Biztos, hogy nem. Ez a népszavazás ügyekről szól, de a választás egész más. Egyébként sem vagyok egy kampányfőnök típus, ezért is vállaltam el úgy ezt a mostani kampányt, mint politikai vezető, mert én csak a politikai mondanivalóval foglalkozom, a mozgósítással, röplapozással nem. Amennyiben még a politikában komolyabb szerephez jutok, az szinte kizárólag a várospolitikában képzelhető el.

Eszerint nincsenek olyan ambíciói, hogy országgyűlési képviselő legyen.

Ilyen ambícióim nincsenek, bár 100 százalékig nem merem kizárni, hogy bekerülök a parlamentbe, mert ha ezt kizárom, és valamilyen okból mégis csak bekerülök, akkor Horn Gábor megint tartja majd a sajtótájékoztatót. De elsősorban várospolitikusnak tartom magam, ahhoz értek, azt csinálom 18 éve.

A beszélgetés, hamarosan megjelenő második részében fővárosi ügyekről kérdezzük Tarlós Istvánt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását