2024. április 28. - Valéria

Tarlós egyszerűsít

A népszavazás nem a Fidesz és az MSZP, hanem a magyar társadalom és a Gyurcsány-kormány konfliktusáról szól - mondta Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának vezetője szombaton, budapesti fideszes vezetőknek tartandó kampányértekezlete előtt.
2008. január 26. szombat 12:17 - Hírextra
A kormány most azt teszi, amit a nép nem akar, a népszavazás után viszont "kutya kötelessége lesz", hogy azt tegye, amit az emberek akarnak - hangsúlyozta a politikus, aki rövid sajtónyilvános helyzetértékelése után fővárosi fideszes polgármesterek és választókerületi elnökök részvételével tart zárt kampányértekezletet.

Tarlós István azt is kiemelte: a népszavazás tétje nem Orbán Viktor hatalma, bár a néppel ezt akarják elhitetni. A népszavazás tétje szerinte valójában az, hogy ha a jelenlegi kormány mentalitása igazolást nyer, akkor nehéz jövő vár a következő generációkra.

"Ezért mondom, hogy a jövőről sokkal inkább szól ez a népszavazás, semmint Orbán Viktor hatalmáról" - mondta a politikus a Fidesz budapesti kampányközpontjában tartott rendezvény elején.

Tarlós István szerint a kormánykoalíciónak a kampányban nincs értelmezhető tartalmi mondanivalója, csupán az az üzenete, "hogy tehettek bármit, mi a helyünkön maradunk".

Tarlós István ugyanakkor úgy vélte: "A kormány formáljogilag a helyén maradhat egy népszavazás eredményessége után, de magáról állítja ki a bizonyítványt, és ezt a bizonyítványt 2010-ban is elő fogják húzni".

Szerinte, amikor Orbán Viktor arról beszél, hogy a népszavazással kormányok leválthatók, akkor nem azt mondja, hogy mit fog tenni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és kormánya a referendum után, hanem azt, hogy működő demokráciákban hasonló esetekben mit szoktak tenni.

Tarlós István utalt arra, hogy a napokban így viselkedett Romano Prodi olasz miniszterelnök is, aki megértette, hogy a nép nem azt akarja, amit ő erőltet, megértette, hogy nincs elég erő mögötte, és levonta a konzekvenciát.

A Fidesz kampányának irányítója arról is beszélt, hogy szerinte ellentmondás van a két kormánypárt népszavazási kampánya között, mert míg az SZDSZ arra buzdít, hogy a választók menjenek el szavazni, és mondjanak nemet a három (a vizit-, a tan-, és a kórházi napidíjra vonatkozó) kérdésre, addig a szocialisták arra akarják rávenni az embereket, hogy maradjanak távol a szavazástól, így csökkentve az igenek számát.

Tarlós István még ironikusan köszönetet is mondott az SZDSZ-nek, amiért azzal kampányol, hogy az emberek szavazzanak a szocializmus ellen, mert szerinte ez azt jelenti, hogy a liberálisok a saját koalíciós partnerükkel riogatják a népet.

Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-nek erre úgy reagált: zavar van a Fidesz kommunikációjában, mert Tarlós István mást mond, mint a főnöke, Orbán Viktor ugyanis nem titkolja, hogy számára ez hatalmi harc, a népszavazás a kormány megbuktatásáról szól.

Az egyetlen dolog, amiben egyetértés van Tarlós és Orbán között, hogy nem a konkrét kérdések a lényegesek. Egy közvélemény-kutatásért kifizetni 4,5 milliárd forintot azonban talán túlzás - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. január 27. 18:44
Kedves Ozmium, ez igazán szellemes. Jót nevettem.
Ozmium
2008. január 27. 12:39
Tarlós úr. Ön mellet a Fideszesek csonkig égnek.
Tudom, tudom, Ön ült modellt a békegalambhoz. Értem az ars poétikáját is: én, én vagyok, Ön meg Ön, és ha akarom még magamtól is, független vagyok.
Látom az önélet rajzából (2002. 04. 19) Ön aztán megszenvedte az előző rendszert.
Magával építtettették bosszúból a szocializmust.
Hogy méltó legyek stílusához, Őrnagy elvtárs jól bele pukizott tegnap a nullás lisztbe.
Szegény Orbán az óta se nem lát, se nem hall. Igaza van, nehogy már a nyúl vigye a puskát.
Egyébként is bujdosik, mint Rákóczi Rodostóban.
És mi tetszett kedves lenni, hidász vagy politikai helyettes? Azokat kamáztam, nem kellet futkározni.
Őrnagy elvtárs látom, még mindig tudja mi a regula, úgy tiszteleg a képen, mintha kihallgatást tartana.
Csak arra, tessék szíves lenni figyelni, hogy a végén mindég azt mondják, na ezzel is csak törököt fogtunk.
Ha ez megtörténne, tessék szólni, majd jól felháborodom.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását