2024. május 17. - Paszkál

Tarlós: én viszem el a balhét!

Kétrészes exkluzív interjút készítettünk a Fidesz népszavazási kampányának politikai vezetőjével Tarlós Istvánnal. Az interjú első részében Tarlóst a népszavazásról, a kampányban betöltött szerepéről, és saját politikai ambícióiról kérdeztük.
2008. február 14. csütörtök 07:31 - Pór Károly

De mi a Fidesz álláspontja, mik azok a javaslatok, melyeket a kormány intézkedéseivel szemben le tudnak tenni az asztalra?

Miért mondja mindig azt, hogy „de”? Most mondtam el a Fidesz álláspontját. A nagy ellátórendszereket csak úgy lehet megreformálni, ha az állami finanszírozást előbb a helyére teszik. Ehhez át kell tekinteni az adórendszert, a foglalkoztatottságot, a felsőoktatás és az egészségügy struktúráját. De itt arról van szó, hogy a kormány ne állítson valótlanságokat, ne mondja azt, hogy dübörög a gazdaság. Ez a javaslat!

Nem lenne könnyebb meggyőzni az állampolgárokat, hogy menjenek el szavazni, ha a kormány intézkedései mellett ott lennének az ellenzék javaslatai is?

Nincs most választás. A világon nincs még egy olyan hely Magyarországon kívül, hogy egy ciklus kellős közepén, ha egy kormány folytatólagosan ellentétes politikát folytat, mint amit beígért, akkor folyamatosan az ellenzéket molesztálják, operatív programot követelve, ahelyett hogy a hatalom beszámolna arról, hogy mit csinált a pénzzel, és mi van az ő programjával. Mindenhol a gyakorló hatalmon kérik számon a teljesítményét, csak nálunk nem, ez egyedülálló stílus, ilyen hebehurgyaságot életemben nem halottam még!

Nem fél attól, hogy ez a mostani kampány és a népszavazás egy héttel március 15. előtt előidézhet egy kormánybuktató hangulatot, illetve olyan indulatokat kelthet, aminek beláthatatlan következményei lehetnek nemzeti ünnepünkön?

Attól félnék, ha március 9. után lenne a népszavazás. Így lehet riogatni, úgy viszont lehetne akciókat szervezni a népszavazás ellehetetlenítése céljából. A kormány megbuktatására alkotmányos lehetőség nincs, arra pedig csak bolondok buzdítják az embereket, hogy utcaköveket szedjenek fel, vagy építsenek barikádokat. Én nem vagyok a rebellis magatartás híve, és nem tudok arról, hogy bárkik rendbontásokat terveznének.

Legutóbb Kistarcsán arról beszélt, hogy kezdenek ebben az országban a legrosszabb érzései lenni. Mire célzott ezzel?

Arra mondtam, hogy ismét kezdődik a cirkusz a molotovkoktélokkal, írják a névtelen leveleket, néha még nekem is, küldözgetik a porokat, közben kordonnal zárják körbe a Parlamentet, és közben arra gondolok, hogy mindez kinek áll érdekében. Vagy teljesen elszánt és mérlegelésre képtelen csoportokra lehet gondolni, vagy a hatalom oldaláról történnek ezek. Ne feledjük el, hogy már két ével ezelőtt március 15-én kommandósok sétáltak különböző épületek előtt, mikor a miniszterelnök beszélt. Azokat is a szélsőjobbosok küldték oda?



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását