2024. május 7. - Gizella

Akropolisz a Bárkában

A budapesti Bárka Színházban Stanislaw Wyspianski lengyel drámaíró Akropolisz című színdarabját adja elő a Maladype Színház társulata február végén négy alkalommal - tájékoztatta Vég Szilvia, a teátrum sajtóreferense az MTI-t.
2008. február 14. csütörtök 09:04 - Hírextra
Hozzátette: a bemutató érdekessége, hogy az előadásnak két rendezője van: az első két felvonást a társulatvezető Balázs Zoltán, a harmadik és a negyedik részt pedig Zsótér Sándor rendezte. A színészek így két rendezővel dolgozhatnak egy darabban, a néző pedig két rendezői nézőpontot ismerhet meg ugyanabban az előadásban.

A február 22-én, 26-án, 27-én és 28-án látható darabban Bakos Éva, Dévai Balázs, Fátyol Hermina, Fátyol Kamilla, Horváth Kristóf, Kálid Artúr, Simkó Katalin és Tompa Ádám, meghívott művészként pedig Ágens lép színpadra. A művet Hajba Vince fordította, zenéjét Sáry László szerezte. A premiert még 2005 októberében, a Budapesti Őszi Fesztiválon tartották.

A jövő pénteki Akropolisz-előadás után a rendezők és a színészek részvételével közönségtalálkozót tartanak a Bárka Színházban - tájékoztatott a sajtóreferens.

Stanislaw Wyspianski 1904-ben írt darabja nagyszombat éjszakáján játszódik Krakkóban. Életre kelnek a szobrok, angyalok és trójai hősök vegyülnek el a katedrális kőalakjai között, hogy saját létükkel is bizonyítsák: az élet körforgás, és a szakadatlan ismétlődés erősebb, mint a halál.
A Balázs Zoltán rendező művészeti vezetésével működő Maladype társulat 2002-ben alakult. A "találkozások színháza" társulatában különböző hagyományokból érkező profi és amatőr színészek játszanak. A csoport eddig 5 előadást hozott létre, amelyek a másság, a kívülállóság, a kirekesztettség problémakörét dolgozzák fel. A társulat előadásában láthatta már a közönség Lorca Vérnász, Ionesco Jacques vagy a behódolás, Michel de Ghelderode Bolondok iskolája, Jean Genet Négerek és Hölderlin Empedoklész című darabját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását