2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Faludy kötetnyi gondolata

Faludy György író politikáról, szerelemről, barátságról és az irodalomról szóló gondolatait gyűjtötte egybe özvegye egy újabb kötetbe; a Pokolbéli víg óráink című könyvben 2000 és 2006 között elhangzott beszélgetéseikből válogatott Faludy-Kovács Fanny.
2007. október 31. szerda 17:49 - Hírextra

A 2006-ban elhunyt író halála után napvilágot látott Faludy fehéren-feketén című kötet folytatásaként megjelentetett műben a fiatalokat is érdeklő témák kaptak helyet - mondta a szerző szerdán az MTI-nek.

Faludy-Kovács Fanny megjegyezte: a beszélgetések 2000 és 2006 között hangzottak el, voltak, amelyeket rögzítettek és voltak olyan gondolatok, amelyeket Faludy György jegyzett le.

"A kötetből kiderül, hogy hogyan állt a világhoz és a világ hogyan állt őhozzá" - tette hozzá a párbeszéd formájában megírt műről Faludy-Kovács Fanny, példaként említve azt a részt, amelyben Faludy arról beszél, miért vett részt Prohászka Ottokár keresztényszocialista egyházi író szobrának 1947-es ledöntésében.

Az újabb kötet gondolatát az adta, hogy továbbra is sok ember igényli, illetve hiányolja Faludy György varázslatos személyiségét, gondolatait, beszédmódját - mutatott rá az özvegy, megjegyezve, hogy az író élete példa lehet a fiatalok előtt, ajánlásai irányadóak minden téren.

A riportkötetnek lehet még újabb folytatása - jelezte Faludy-Kovács Fanny, utalva arra, hogy további tartalmas beszélgetéseket is őriz.

Az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent, mintegy 180 oldalas kötetben 12 fejezetbe tagolva olvashatók a 96 évesen elhunyt "legendás vagabond" beszélgetései.

"A személyes tér, a belső világ, a baráti és szerelmi kapcsolatok részleteikben rajzolódnak ki, a közélettel kapcsolatos gondolatok pedig nagyrészt elvi síkon tárulnak fel. A beszélgetések így valami merőben újat hoznak: Faludy egy eddig kevésbé ismert arcát mutatják meg szeretett közönségének" - olvasható a kötet ajánlójában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását