2024. április 29. - Péter

Vampok és babalányok

Szerdán záródik a düsseldorfi Igedo divatvásár, amelyen idén 60 ezer kereskedő és több száz újságíró vett részt a világ minden tájáról. A több száz kollekció láttán az elképesztő sokszínűség és a hihetetlenül széles választék ragadta meg a látogatókat.
2008. február 13. szerda 13:24 - Hírextra
Az Igedo mindig több kiállítást is rendez a hatalmas, korszerű vásárközpontban egyszerre: a HMD a férfidivatot mutatja be, a Body Look mindent, ami fehérnemű és fürdőruha, a Global Fashion a kínai és más távol-keleti országoknak az európaitól teljesen eltérő kínálatát reprezentálja.
A CPD óriási női- és gyerekruhaüzlet hatását kelti: 59 országból érkeznek ide divattervezők, nagykereskedők és gyártók akik el akarják adni kollekciójukat.

A Fashion Gallery nevű csarnokban főleg az európai designerek, iparművészek és divattervezők kisszériás, kifinomult márkái kaptak helyet.

A vásáron sajnos nem jelent meg magyar kiállító, de kereskedő jócskán: a magyarországi jobb nevű butikokban láthatók majd viszont néhány hónap múlva azok a kollekciók, amelyeket az ide érkező külkereskedők és üzlettulajdonosok néztek ki a megbízható minőséget értékelő és azt megfizetni is képes magyar vásárlók számára.

Az Igedón nehéz felfedezni egyértelmű divattrendet, olyan sokféle igényt akarnak kielégíteni a gyártók és forgalmazók. Mégis, feltűnő volt a Fashion Theatre kifutóin hogy még mindig sok a mell alatt elvágott babaruhafazon, amely főleg fiatal, vékony lányokon mutat jól. Ugyanakkor a standokon láthatók voltak a valóban nőknek való holmik, köztük az elegáns, vampos, nőies, de hordható öltözékek - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Ami a színeket illeti: divat lesz a sárga, a fekete kontrasztos színekkel, a banánzöld pirossal és az ezüst-lila-szürke kombináció. Soha még ennyi bizsut nem vettek a nők, mint manapság: a 17-es csarnokban amely akkora, mint a Hungexpo A épülete, csak kiegészítőket és bizsut lehetett rendelni és vásárolni nagyban és kicsiben.

Óriási sikere volt a Supersize Show-nak, amely a 42-esnél nagyobb méretű nőknek szólt. Világmárkák jöttek ide is el, amelyek elsősorban az eleganciára helyezik a hangsúlyt, de sok nagyon fiatalos ruhát is lehetett látni, elvégre huszonévesek is lehetnek teltebbek.
Ha valakinek 52-es a mérete, a visszafogott öltözködés dívik - legalábbis Magyarországon, itt azonban a legújabb trendek díszítései, színei és fazonjai is köszöntek vissza a teltebb nőknek szánt ruhákon is.

A vásáron erős volt az orosz jelenlét, ami nem véletlen, hiszen hamarosan nyílik Moszkvában a CPM vásár, amely ugyancsak az Igedo düsseldorfi vásárközpontjának egyre erőteljesebben fejlődő, exportált "gyermeke".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását