2024. április 28. - Valéria

Balkány oszlásnak indult

Feloszlatta önmagát Balkány önkormányzata szerdai ülésén, a testület Marjánné Rinyu Ilona, MSZP-s polgármester javaslatára egyhangú, százszázalékos szavazataránnyal hozta meg döntését.
2008. január 17. csütörtök 07:29 - Hírextra

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros önkormányzati vezetőjének elmondása szerint az önfeloszlatásra tett előterjesztést az váltotta ki, hogy a közgyűlés 13 tagja közül nyolcan kivonulásaikkal gyakran határozatképtelenné tették a testület tanácskozását, a különböző döntések meghozatalát.

A feloszlatás után a helyi választási bizottság időközi önkormányzati választást ír majd ki Balkányban, s a szavazásig a települést ügyvezető polgármesterként Marjánné Rinyu Ilona vezeti.

A legutóbbi, 2006. október 1-ei választáson a balkányi önkormányzati képviselő-testületbe tizenegy független és két MSZP-s képviselő került be, illetve természetesen tagja lett a közgyűlésnek a polgármesternek megválasztott, szocialista Marjánné Rinyu Ilona is.

A helyiek véleménye szerint a függetlenek közül nyolcan jobboldali pártokhoz kötődnek, van közöttük párttag is, míg mások e pártok támogatását élvezték a 2006-os választáson, s ez az oka annak, hogy szembefordultak a szocialista polgármesterrel.

A balkányiak állítását a szóba hozott pártok nem erősítették meg, de nem is cáfolták az MTI munkatársának.

A helyi választási bizottság 75 napon belüli időpontra időpontra írja majd ki az időközi önkormányzati választást Balkányban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását