2024. április 20. - Tivadar

Buszmutyi: Demszky vizsgálatot követel

A városvezetés felkéri a BKV Zrt. felügyelőbizottságát, hogy közbeszerzési szakértő bevonásával, teljes körűen vizsgálja ki a cég használt buszok vásárlására kiírt tenderének körülményeit - nyilatkozta a Városháza kommunikációs igazgatója, Nyáry Krisztián
2008. február 11. hétfő 10:35 - Hírextra

A Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága nem tart rendkívüli ülést szerdán - mondta a bizottság elnöke.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén Demszky Gábor főpolgármester arra kérte Antal Attila BKV-vezérigazgatót, "hogy a teljes igazságot tárja a felügyelőbizottság elé" - közölte Nyáry Krisztián.
Az igazgató elmondta, hogy a BKV ezzel párhuzamosan középtávú járműbeszerzési stratégiát terjeszt a városüzemeltetési bizottság elé, hogy a járművásárlások előre kiszámítható módon történjenek. A felügyelőbizottság vizsgálatának lezárultáig a városvezetés nem értékeli a busztendert - szögezte le a Városháza kommunikációs igazgatója.

Székely Gábor, a BKV felügyelőbizottságának elnöke közölte, hogy a felügyelőbizottság napokon belül összehívandó rendkívüli ülésén várhatóan döntenek majd a vizsgálat elrendeléséről, a közbeszerzési szakértő bevonásáról.

Nem tart rendkívüli ülést a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága szerdán a BKV által kiírt busztenderrel összefüggő kérdések tisztázására - nyilatkozta Lakos Imre.

A szabad demokrata bizottsági elnök az MTI-nek elmondta, hogy megvárják a városvezetés felkérésére lezajló BKV felügyelőbizottsági vizsgálat eredményét. Hozzátette, hogy a városüzemeltetési bizottság legutóbbi ülésén megfogalmazódottaknak megfelelően fontosnak tartják, hogy a BKV márciusra készítsen egy járműbeszerzési tervet.

Arra a kérdésre, hogy hol tart a BKV ez évi paraméterkönyvének készítési folyamata, Lakos Imre csupán annyit kívánt megjegyezni, hogy ismeretei szerint csúszik.

A BKV Zrt. közleményben azt tudatta a távirati irodával, hogy a közlekedési társaság hétfőn hivatalosan is értesült arról, hogy az Alfa Busz visszavonta a használt autóbuszok beszállítására adott ajánlatát. A BKV tudomásul veszi a döntést - hangsúlyozták.

Mint írták, a közbeszerzési eljárást a közbeszerzési törvénynek megfelelően a BKV Zrt. lezárja.
A BKV vezérigazgatója múlt pénteken beszélt először arról, hogy a fia egy olyan cégnél dolgozott, amelyik alvállalkozója a BKV használt buszok vásárlására kiírt tenderén egyedül elindult Alfa Busznak.

Lakos Imre, a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottságának elnöke is múlt pénteken mondta az MTI-nek, hogy a BKV használtbusz-vásárlási tendere körüli zavaros információk tisztázására kéri a cég vezérigazgatóját, s ez ügyben szerdára összehívta a testület rendkívüli ülését, valamint levélben kérte a buszbeszerzésre kiírt tender bírálóbizottságát, hogy halasszák el egy hónappal, március 19-ig a döntéshozatalt.

Demszky Gábor főpolgármester múlt csütörtökön levélben kérte Hagyó Miklóst (MSZP), városüzemeltetési helyettesét, hogy haladéktalanul vizsgálja ki, milyen körülmények közt zajlik a használt buszok beszerzése.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását