2024. április 26. - Ervin

Demszky vizsgálatot kért a busztenderről

A főpolgármester a BKV-buszok vásárlásával kapcsolatban megjelent különböző hírek valóságtartalmának vizsgálatára kérte csütörtökön városüzemeltetési helyettesét. Hagyó Miklós közleményben tudatta, hogy már tájékoztatást is kért a BKV-tenderrel kapcsolatb
2008. február 7. csütörtök 13:42 - Hírextra

Demszky Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére válaszolva beszélt a vizsgálat kezdeményezéséről, majd emlékeztetett arra, hogy a Fővárosi Közgyűlés a múlt héten Hagyó Miklós (MSZP) előterjesztése nyomán tárgyalta meg és hagyta jóvá a BKV buszbeszerzését.

A főpolgármester közölte, hogy az elmúlt 24 órában olyan információk jelentek meg a buszbeszerzéssel kapcsolatban, például a Heti Válasz című lapban, amelyek kapcsán a felmerült kérdésekre elsődlegesen a BKV vezetésének kell választ adnia a sajtónak és a főváros vezetésének is. Hozzátette, hogy rendkívül korai az idő ahhoz, hogy a felvetett kérdések valóságtartalmára válaszolni tudjon.

Demszky Gábor hangoztatta, Hagyó Miklóst annak érdekében kérte meg a vizsgálatra, hogy ez a tisztázás módszeres és szisztematikus legyen, s ne csak sajtóinformációkra hagyatkozzanak ez ügyben.

A főpolgármester azt várja városüzemeltetési helyettesétől, hogy a Főpolgármesteri Kabinet jövő hétfői ülésén írásban számoljon be a buszvásárlás valamennyi körülményeiről, s vizsgálja meg a tudósításokban megjelent információkat is.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes csütörtöki közleményében tudatta, hogy Demszky Gábor felkérését megelőzően, már szerdán levélben fordult Antal Attilához, a BKV Zrt. vezérigazgatójához, és felkérte, hogy a sajtóban megjelentekről és a közbeszerzési eljárásról tényszerű és sürgős felvilágosítással szolgáljon.

A főpolgármester-helyettes ugyancsak levélben hívta fel az ügyre az igazgató tanács figyelmét, illetve a BKV Zrt. felügyelő bizottságát is felkérte a különösen körültekintő munkára, s egyben kérte is a tájékoztatásukat az eseményekről.

Hagyó Miklós közleményében emlékeztetett rá, hogy a Fővárosi Közgyűlés a legutóbbi - múlt heti - ülésén nem a BKV konkrét buszbeszerzését bírálta el, illetve hagyta jóvá, hanem a buszbeszerzésre rendelkezésre álló források átcsoportosításáról döntött.

"A járművásárlás közlekedésszakmai kérdés, amely szakmai - s nem politikai - döntést igényel, így az egyértelműen a vállalatvezetés döntési kompetenciája, felelőssége - áll a közleményben.
Az MTI szerdán adta hírül, hogy a Heti Válasz legújabb számában azt írta: a BKV vezérigazgatójának fia havi fizetést kap attól a cégtől, amely a Volvóval közösen, egyedüliként pályázott a közlekedési társaság használtbusz-tenderére.

A BKV Zrt. sajtóosztálya ugyanakkor még szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy a sajtóhíresztelésekkel ellentétben a BKV Zrt. vezérigazgatójának fia soha nem állt az Alfa Busz Kft. alkalmazásában.

A BKV Zrt. a társaság vagy a társaság vezetőinek jó hírét veszélyeztető valamennyi kérdésben haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket a Heti Válasszal szemben - zárult akkor a cég közleménye.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását