2023. február 4. - Ráhel, Csenge

A Magyar Gárda nemkívánatos

Demszky Gábor főpolgármester indítványára a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön határozatban nyilvánította Budapesten nemkívánatos szervezetnek a Magyar Gárdát. Egyúttal felkérték az ország összes önkormányzatát, hogy településeiken tegyenek meg mindent a szél
2008. január 31. csütörtök 15:10 - Hírextra
A főpolgármester indítványát a kormánypártok és az MDF szavazta meg. A Fidesz-KDNP kinyilvánította, hogy támogatja a javaslatot, de a határozat meghozatalakor nem vettek részt a szavazásban.

Demszky Gábor emlékeztetett rá, hogy a Magyar Gárda néhány hete egy fővárosi fenntartású iskolában tanuló diák tragikus halálát felhasználva a romák, de minden ember megfélemlítésére is alkalmas, indulatokból fűtött rendezvényt tartott a Józsefvárosban.

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a törvényes működés korlátait feszegető szélsőséges szervezet megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy valamennyi akciójuk a demokratikus értékek, az emberi jogok, valamint a vallási és az etnikai kisebbségek ellen irányul.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség nevében kinyilvánította, hogy ők is elítélnek mindenféle szélsőséges megnyilvánulást, és aggasztónak tartják a közterületi erőszak elharapódzását.

Megerősítve a főpolgármesterhez e témában néhány héttel korábban írt levelét, ugyanakkor leszögezte, hogy nem tartják szükségesnek azt, hogy most határozatban nyilvánítsanak véleményt ebben ez ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását