2024. április 25. - Márk

Nem csak a közműcégek vezetőinek javadalmazását emelték

Hagyó Miklós városüzemeltetési és vagyongazdálkodási főpolgármester-helyettes sajtóközleménye: Hagyó Miklós és Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettesek közös előterjesztése alapján, amelyet a Fővárosi Gazdasági Bizottsága kedden elfogadott, a fővárosi
2008. január 17. csütörtök 12:12 - Hírextra

2007-ben elmaradt a bérfejlesztés. Tekintettel erre, a korrekciók 2006-os alapbérekből és prémiumokból kiindulva történtek. A pontos és hiteles összehasonlításokat tavaly előtti alapbér + adható maximum prémium összege tekintetében lehet csak elvégezni a 2008. évre. A vezetők jutatása, 2 év tekintetében, összesen (alapbér prémiumból álló éves javadalmazásuk és minden céget összesítve) átlagosan 10%-kal emelkedett.

Kétféle differenciált fejlesztés történt. Egyrészt a Főváros és a fővárosiak számára kiemelkedő fontosságú feladatokat ellátó cégeknél, azoknál, akik nagyobb tevékenységet, cégirányítást látnak el (pl. Főtáv Zrt.; FKF Zrt.) az átlagosnál nagyobb emelésre került sor, amely akár az 50%-os mértéket is elérhette. A korrekciókra többek közt még azért is szükség volt, mert akadtak olyan cégek is, ahol a helyettesek többet kerestek, mint a vezető.

Másrészt minden érintett cégnél az éves összegkereten belül emeltük az alapbért, viszont csökkentettük a maximum adható prémium százalékos arányát. Ez utóbbinak köszönhetően - a téves információkkal ellentétben - van olyan fővárosi cégvezető, akinek összességében nem, vagy csak minimálisan emelkedett az éves maximum adható bére.

Nem emelkedett a BKV vezérigazgatójának a javadalmazása. A BKV ZRt. vezetőjének a maximum adható javadalmazása (éves alapbér + maximum adható prémium) az elődje 2006. évi vezérigazgatói, éves maximum adható összegkeretű, bérhez képest nem emelkedett. Az új vezérigazgató, Antal Attila, a 2007. évben az alapbérén kívül egyetlen egy forint prémiumot sem vett fel.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását