2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kampányra van pénz, nyugdíjra nincs?

Átutalta a nyugdíjakat a jogosultaknak a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK), ám a folyósítás 5-7 nap késedelmet szenvedett, ezért a szervezet elnézést kér - közölte a közalapítvány csütörtökön az MTI-vel.
2008. február 7. csütörtök 20:37 - Hírextra
A közalapítvány a Honfoglalás 2000 Egyesület és a Nemzeti Szociáldemokraták közös nyilatkozatára reagálva adott ki közleményt, amelyet Sári Csaba, a MAK elnöke jegyez.

A civil szervezet és a párt a "Példátlan eset - nyugdíjra nincs pénz, ellenkampányra van!" című dokumentumban azt írta, hogy a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány sok ezer, nehéz helyzetben lévő nyugdíjasa a mai napig nem kapta kézhez januári nyugdíját.

Érdeklődésükre a közalapítványnál elmondták, hogy a Hiller István által irányított Oktatási és Kulturális Minisztériumban nem írták alá a kifizetésekről szóló utasítást, ezért nem tudták a nyugdíjakat átutalni. "Nincs tudomásunk hasonló esetről, nem fordult még elő, hogy hetekkel az esedékesség után sem kapták meg az érintettek járandóságukat" - áll a nyilatkozatban.

A Honfoglalás 2000 Egyesület és a Nemzeti Szociáldemokraták felháborítónak nevezték, hogy "miközben a kormány százmilliókért népszavazási ellenkampányt folytat, visszatartja, esetleg felhasználja az idős művészek pénzét". Felszólították Hiller István minisztert, hogy nyilatkozzon: hol van, hová került, mire használják fel a nyugdíjas művészek pénzét, mi az oka a kifizetések elmaradásának.

A Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány arról tájékoztatta az MTI-t: 2008. január 31-én a minisztériummal megkötötték a közalapítvány 2008. évi támogatási szerződését.

A nyugdíjak folyósításához szükséges forrás február 4-én megérkezett a Magyar Alkotóművészeti Közalapítványhoz, amely még ugyanezen a napon utalta is a nyugdíjakat az arra jogosultaknak. A bankszámlákra az összegek már szerdán megérkezhettek; postán csütörtökön, illetve pénteken kézbesítik a nyugdíjakat. "A nyugdíjfolyósítás így 5-7 nap késedelmet szenvedett, amiért minden érdekelt szíves elnézését kérjük. A soron következő nyugdíj-kifizetését egy héttel korábban fogjuk indítani" - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását